• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: FC Midtjylland - AC Horsens

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Midtjylland er pisket til at hente tre point mod bundsolide AC Horsens. Læs optakten til kampen her.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena 
Dommer: Jakob Sundberg 
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmach #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Det var ikke kønt, men det lykkedes lige akkurat, da FC Midtjylland måtte slide sig til en 1-0-sejr over AGF, selv om man havde spillet i overtal i størstedelen af kampen. Her var spillet igen hakkende, og 'Ulvene' havde svært ved at spille sig frem til de helt store chancer, selv om man spillede en time i overtal. 

Så var det straks meget bedre, at man torsdag fik 2-2 ude mod sidste sæsons Conference League-finalister fra Feyenoord. Et imponerende resultat, som FC Midtjylland skal ride videre på, når Horsens er modstanderen. 

Mod hollænderne blev Henrik Dalsgaard udskiftet i første halvleg med en skade, og han er dermed tvivlsom mod Horsens. Her bliver det samtidig spændende at se, om Albert Capellas kommer til at rotere i sin startopstilling.

Her må han helt sikkert undvære Evander, der har karantæne til opgøret, ligesom Joel Andersson endnu ikke er blevet sin skade kvit. Heldigvis for FC Midtjylland er Erik Sviatchenko med igen, efter han missede kampen mod AGF. 

AC Horsens:
Sæsonens vel nok mest forudsigelige resultat blev mandag til virkelighed, da AC Horsens spillede 0-0 mod AaB. Det viste atter, at der er bund i det her oprykkerhold, som efterhånden har skrabet 15 point sammen. 

Kampen mod AaB blev aldrig noget festfyrværkeri, men det er heller ikke det, som Horsens skal byde ind med. Det er en hård arbejdsindsats og en god defensiv, og netop defensiven har været god. Jens Berthel Askous tropper har kun lukket 12 mål ind i de første 12 kampe, og fortsætter det, så skal konkurrenterne i bunden for alvor tage sig sammen for at henvise dem til sidstepladsen. 

Mod AaB var Lubambo Musonda atter glimrende, og så stod Matej Delac igen en stærk kamp. Kluben får også brug for, at James Gomez rammer sit topniveau for at holde FCM fra fadet. 

Horsens har ingen karantæner og har samtidig alle mand klar.  

Karantæner:
FC Midtjylland: Evander
AC Horsens: 

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Thychosen, Sviatchenko, Juninho, Paulinho - Olsson, Martinez, Dreyer - Sisto, Kaba, Isaksen

AC Horsens (3-5-2): Delac - Gomez, Kiilerich, Jensen - Sigurdarson, Opondo, Kruse, Santos, Musonda - Jacobsen, Just

Dom:
Horsens var bundsolide mod AaB, men udfordringen er markant større den her gang, og den er nok også for stor. FC Midtjylland fortsætter den fine stime under Capellas og hiver tre yderligere point takket være en 2-0-sejr. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: