• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: FC Midtjylland - AGF

Foto: Getty Images

Der venter et spændende mellem to hold, der som regel scorer mange mål mod hinanden.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Sandi Putros
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcmagf #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Vicemestrene havde gang i en glimrende stime af resultater, men den blev brudt torsdag aften i Braga. Hjemmeholdet vandt 3-1, og dermed er FC Midtjylland kommet skidt fra start i Europa League-gruppespillet med bare ét point efter to kampe.

Hjemme i Superligaen går det til gengæld upåklageligt. FCM topper ligaen med et enkelt point ned til FC København på andenpladsen og seks ned til AaB på tredjepladsen. Især det smalle forspring ned til FCK nødvendiggør en sejr mod AGF.

Juninho fik rødt kort mod Braga i Europa League, men karantænen gælder ikke i Superligaen, så han er sådan set valgbar. Det er Evander til gengæld ikke, da han har karantæne, og Awer Mabil er på kampdagen ej heller blevet udtaget.

Jonas Lössl har døjet med en skade på det seneste og er ikke udtaget til landsholdet af samme årsag, så han er næppe heller klar til at møde AGF. Til gengæld fik Jens-Lys Cajuste comeback og spillede sin blot anden kamp i sæsonen, da han blev skiftet ind mod Braga. Spørgsmålet er, om han er klar til at starte inde.

AGF:
AGF’s september var lige så god, som holdets juli og august var dårlige. Fire kampe og fire sejre, hvis vi tæller pokalopgøret mod BK Frem med, og pludselig ser tingene langt bedre ud end for en måned siden.

Det hører dog også med til historien, at de tre Superliga-sejre var mod to bundhold og en oprykker. Derfor bliver det interessant at se, hvordan AGF klarer sig i de kommende seks runder, hvor FC Midtjylland, AaB, Randers FC, OB, FCM igen og FC København venter.

Det tyder på, at David Nielsen har fundet sin foretrukne opstilling igen, efter han skiftede rundt på både spillere og formation i begyndelsen af sæsonen. Mod FCM er han dog tvunget til at lave en smule om, da Jon Dagur Thorsteinsson har karantæne.

Cheftræneren må stadig se bort fra langtidsskadede Benjamin Hvidt og anfører Niklas Backman. Derudover er Gift Links endnu ikke meldt klar over på sin skadespause.

Karantæne:
FC Midtjylland: Evander
AGF: Jon Dagur Thorsteinsson

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Olafsson – Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho – Andersson, Onyedika, Cajuste, Paulinho – Isaksen, Brumado, Sisto

AGF (4-3-3): Hansen – Lund, Hausner, Bisseck, Kahl – Anderson, Poulsen, Brandhof – Bundu, Mortensen, Grønbæk

Profilen:
Yann Bisseck havde næsten ikke spillet førsteholdskampe i to år, da han kom til AGF, men han er gået direkte ind på holdet. Det tyske forsvarstårn scorede endda sit første mål i forrige runde mod Silkeborg. Han ligner et pletskud og en spiller, som AGF meget vel kan udløse sin købsoption på.

Vidste du, at..:
Der er ofte et af holdene, der scorer fire mål, når FC Midtjylland og AGF mødes. Det er sket de seneste to gange, tre ud af de seneste seks og otte gange i alt.

Dom:
Et vigtig element er, hvor ramt FC Midtjylland er af torsdagens besøg i Braga. Det er ikke noget nyt for klubben længere at spille europæiske kampe i midtugen, men det er jo ikke ensbetydende med, at en lang rejse og svær kamp ikke kan trække tænder ud.

Buddet herfra er, at der stadig er brændstof nok i tanken til at byde AGF op til dans. Det bliver dog ikke til tre point – til nogen af holdene. I stedet ender det 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020