• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: FC Midtjylland - AGF

Foto: Getty Images

Det er to sårede tophold, der mødes søndag. Kan et af dem få genoprejsning

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcmagf #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Mestrene havde egentlig gang i en fin stime med fire sejre på stribe og lignede sig gamle jeg: Man vandt bare, selv om spillet ikke flød. Det satte Lyngby BK dog en effektiv stopper for torsdag aften.

Det kongeblå bundhold vandt 2-0, og som om det ikke var slemt nok for FC Midtjylland, fik både Gustav Isaksen og Nicolas Madsen rødt kort, og blandt bødlerne var Victor Torp, der er udlejet fra netop FCM, og som lagde op til det andet mål.

Nu skal de forsvarende mestre forsøge at rejse sig med en svær hjemmekamp mod et andet tophold. Det bliver desuden uden en række spillere. Foruden førnævnte Madsen og Isaksen har backen Paulinho karantæne.

Der er skidt nyt på højre back, hvor Dion Cools er ude med en skade, mens de også mangler Joel Andersson og har gjort det hele foråret. Mod Lyngby vikarierede Alexander Scholz på backen.

Angriberen Junior Brumado sidder stadig ude.

AGF:
Hvad optakter angår, fås de ikke meget mere tumultariske end den, som AGF har haft op til denne kamp.

Først var der 3-3-kampen i Parken, hvor FC København scorede på et straffespark tildelt efter slutfløjtet, og AGF’erne følte sig bortdømt. Direktør Jacob Nielsen måtte dagen efter undskylde sine kommentarer om FCK og dommeren.

Onsdag fulgte så 1-0-nederlaget til FC Nordsjælland, hvor Bubacarr Sanneh blev udvist tidligt i kampen, og mange AGF’ere igen følte sig bortdømt.

Torsdag fulgte den mest alvorlige sag: Hans Jørgen Haysen, der skulle være tiltrådt som sportschef i mandags, var blevet bedt om ikke at komme. Ifølge flere medier fordi en tidligere kollega i SønderjyskE beskylder ham for at have krænket hende.

Alt det skal spillernes forsøge at lægge bag sig i topkampen mod FC Midtjylland. Holdet har ét point op til FCK, fem til Brøndby IF og seks til netop FCM.

Frederik Tingager har siddet ude på det seneste og er ikke meldt klar endnu. Derudover er Zach Duncan og Niklas Backman stadig på skadeslisten. Sanneh har selvfølgelig karantæne.

Karantæne:
FC Midtjylland: Paulinho, Nicolas Madsen, Gustav Isaksen
AGF: Bubacarr Sanneh

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Sery Larsen, Sviatchenko, Scholz, Ailton – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Evander, Sisto – Kaba

AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Juelsgård, Højer – Grønbæk, Poulsen, Olsen – Links, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Selv om han langt fra er fast mand, får Jesper Juelsgård faktisk jævnligt spilletid i AGF. Han har været på banen i 13 Superliga-kampe i denne sæson, og i den kommende af slagsen er der formentlig brug for ham igen. Endda mod klubben, hvor han fik sit gennembrud.

Vidste du, at..:
AGF er det danske hold, som FCM-cheftræner Brian Priske har den dårligste statistik mod (mere end én kamp). I sine fire forsøg har Priske kun vundet én gang og tabt tre. Det giver 0,75 point i gennemsnit.

Dom:
Det er to sårede tophold, der mødes søndag eftermiddag i Herning. Det er samtidig nogle vigtige point, der er på spil for begge parter.

Historien viser, at det plejer at blive målrigt, når FC Midtjylland og AGF tørner sammen, så det tror vi på en gentagelse af. Buddet herfra bliver derfor 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus