18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland - FC København

Søndag venter et ordentligt brag på MCH Arena, hvor FC Midtjylland med en sejr kan slukke FCK's mesterskabsdrøm.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18:00
Spillested: MCH Arena
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3+

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Thomas Thomasbergs tropper blev de helt store vindere i seneste runde af Superligaens mesterskabsspil, da FCK tabte i Farum, og Brøndby skuffede med 1-1 hjemme mod Silkeborg, mens midtjyderne omvendt gjorde deres med en 1-0 sejr ude over AGF.

I forrige runde var det FC Midtjylland, som kvajede sig med et hjemmebanenederlag til FC Nordsjælland, og hvis der er noget, som de to første runder af mesterskabsspillet har lært os, er det, at der er ingen nemme kampe.

Rent spillemæssigt bliver man ikke blæst bagover af ren begejstring, når man ser ‘’ulvene’’, og det var heller ikke videre skønt mod AGF, men man må efterhånden bare lette på hatten af de fantastiske resultater, som de har leveret siden slut september. Og sejren i Aarhus var i øvrigt ganske fortjent.

FC Midtjylland har allerede besejret FCK to gange i sæsonen. Begge gange med 2-0, og især i seneste opgør på Heden leverede Thomasbergs mandskab en helt forrygende indsats i første halvleg, som må give stor tro på tingene inden dette topbrag.

Hjemmesejr på MCH Arena søndag aften vil med stor sandsynlighed agere dødsstød til FCK’s gulddrømme, da der i så fald vil være ni point op til midtjyderne med syv runder igen.

Thomas Thomasberg må se bort fra en karantæneramt Sverrir Ingi Ingason samt langtidsskadet Marrony, mens også Paulinho, Lee Han-beom og Valdemar Byskov er ude med skader. 

FC København:
Nå, så har vi balladen. Efter det sene og bitre nederlag hjemme mod Brøndby i mesterskabspillet første runde, ramlede FCK ind i endnu et nederlag i søndagens opgør på Right to Dream Park i Farum.

Der var ellers chancer for at bringe sig tidligt foran mod FC Nordsjælland, men københavnerne kendte ikke deres besøgelsestid, ligesom tilfældet i øvrigt var det mod Brøndby, hvor Achouri med større skarphed kunne have lukket opgøret i anden halvleg med en scoring til 2-0.

FCK får ikke sendt bolden i netmaskerne i tilstrækkelig grad, og når defensiven samtidig er begyndt at dele gaver ud, så er det svært at vinde fodboldkampe i det yderst konkurrencedygtige mesterskabsspil.

Fra drømmen om tre mesterskaber i streg til faren for tre nederlag i streg. Neestrups tropper må for alt i verden ikke tabe søndag på Heden, for så sejler gulddrømmen nok ud af syne. Og måske endnu værre kan det betyde, at FC Nordsjælland overtager tredjepladsen med en sejr mod Silkeborg. Det vil være noget af en deroute for de forsvarende danske mestre.

David Khocholava, Magnus Mattsson, Theo Sander, Nicolai Boilesen, Birger Meling, Khouma Babacar, Victor Froholdt og Rasmus Falk er alle ude med skader. Til gengæld er Elias Achouri tilbage fra karantæne, og Andreas Cornelius er tilbage i truppen.

Karantæner:
FC Midtjylland: Sverrir Ingi Ingason
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Dalsgaard, Juninho, Bech Sørensen, Bak - Osorio, Sørensen, Rømer, Charles - Brynhildsen, Cho

FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Vavro, McKenna, Diks - Claesson, Clem, Lerager - Elyounoussi, Oskarsson, Achouri

Dom:
Sikke en gyser, der venter på MCH Arena. FC Midtjylland har allerede vundet over FCK to gange i sæsonen, og kan med en tredje i rap slukke københavnernes gulddrøm.

FCK har det ikke nemt med FC Midtjylland, og da slet ikke på udebane, hvor sejrene har været få i de seneste sæsoner. Spiller for spiller er københavnerne bedst, men som hold er midtjyderne aktuelt et niveau over. 

Det dufter af en intens og nervøs omgang på Heden mellem to stærke guldbejlere. FCK har ikke vundet mange kampe mod de andre tophold, og de vinder heller ikke denne gang.

Uafgjort 2-2. Et resultat som begge mandskaber lige akkurat kan leve med.

Spilforslag:
Uafgjort til odds 3.40 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.