• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Pelle Kirchner

Optakt: FC Midtjylland - Lyngby

Foto: Getty Images

Tipsbladet er her klar med optakten til fredagens Superliga-kamp mellem FC Midtjylland og Lyngby.

Af Pelle Kirchner

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport og Viaplay

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Det har været én stor rustjebanetur for FC Midtjylland i denne her sæson. Ulvene fra Heden vandt sine to første kampe i Superligaen mod Hvidovre og Silkeborg, hvorfor ambitionerne om et mesterskab forblev intakte. Siden fulgte dog tre nederlag på de efterfølgende fire kampe, hvor man blandt andet tabte 4-1 mod Lyngby og 3-0 mod FC Nordsjælland. Pludselig var smilet ikke så bredt, og guldambitionerne var pakket væk for en stund. 

Det var de lige indtil den 30.september, hvor midtjyderne tog til Parken og slog de danske mestre fra FCK med 2-0. Den imponerende sejr blev - endnu engang, fristet man næsten til at sige - fulgt op af et skuffende 2-2 resultat hjemme mod Randers. Senest kom der igen vind i sejlene, da Thomas Thomasbergs tropper vandt 2-1 på udebane mod OB.

Så hvor står FC Midtjylland nu? Ulvene er ikke til at blive kloge på, men det virker til at Thomasberg endelig har fundet den rigtige opskrift med flere formstærke profiler. Paulinho er begyndt at lære dansk, og det siger i virkeligheden meget. Han spiller nemlig med et stort overskud og har fundet en god indlægsfod frem, der skal servicere en anden formstærk profil i form af Cho Gue-sung foran mål. Den mest formstærke af dem alle sammen hedder Oliver Sørensen. Han stod for begge mål i FC Midtjyllands sejr på 2-1 mod OB. 

I den kamp prøvede Thomas Thomasberg en ny konstellation i midterforsvaret af bestående af Mads Bech Sørensen og Sverrir Ingi Ingason. Det gjorde han i virkeligheden nok mere af nød end af lyst, da Juninho har pådraget sig en lårskade, der holder ham ude i de næste par uger. Udover den brølstærke brasilianer må FC Midtjylland også se bort fra Joel Andersson, Emiliano Martinez og Marrony til kampen mod Lyngby.

Den nyeste tilføjelse til ulvenes skadesliste er keeper Jonas Lössl, hvilket kan give en sjælden chance til østrigske Martin Fraisl, der kan få sin blot anden Superliga-start i denne sæson. 

Lyngby:
Det virkede næsten for godt til at være sandt, da Lyngby for få uger siden kunne se sig selv kravle ind i top seks. Og det var det måske også. I hvert fald har Lyngby ikke fået et ben til jorden i nogen af sine to seneste kampe, hvor det er blevet til klare nederlag på 5-0 og 2-0 mod henholdsvis Silkeborg og AGF. Nu befinder de kongeblå sjællændere sig derfor på en syvendeplads med to point fra netop AGF på sjettepladsen. 

Men selvom cheftræner Freyr Alexandersson tidligere har givet udtryk for, at det kunne være sjovt at kæmpe med om top seks, så virker det ikke til at Lyngby har niveauet til det. Det har de i hvert fald ikke vist i de seneste to kampe, hvor de har virket særdeles harmløse og ufarlige, og hvor der ikke er blevet skabt særlig mange store og åbne målchancer. 

Man skal dog aldrig afskrive Lyngby fra at lave mål, når Andri Gudjohnsen er på banen. Og det er han med statsgaranti på fredag. Den islandske angriber har allerede vist prøver på sit talent og sin store målnæse, men det er ikke blevet til mål i de seneste to kampe, hvorfor den unge angriber formentligt vil være sulten efter mål fredag aften mod FC Midtjylland. 

Det samme er en anden islænding i form af Gylfi Sigurdsson, der for nyligt er blevet den mest scorende på det islandske landshold, men endnu har sit første mål til gode i Lyngby-trøjen. 

Samtidig lysner det på skadesfronten, hvor Pascal Gregor og Tobias Stom gør comeback i aftenens trup. Andreas Bjelland og Rezan Corlu sidder fortsat ude.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Lyngby: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-4-2): 
Martin Fraisl - Henrik Dalsgaard, Sverrir Ingi Ingason, Mads Bech Sørensen, Paulinho - Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen, Aral Simsir - Cho Gue-sung, Franculino 

Lyngby (3-4-1-2): Mads Kikkenborg - Pascal Gregor, Magnus Jensen, Marc Muniesa - Willy Kumado, Marcel Rømer, Tochi Chukwuani, Kolbeinn Finnsson - Sævar Atli Magnusson - Frederik Gytkjær, Andri Gudjohnsen 

Dom: 
FC Midtjylland har fundet melodien, mens Lyngby har tabt pusten efter en ellers god sæsonstart. Desuden drager midtjyderne fordel af en hjemmebanefordel, hvorfor de bør være relativt klare favoritter. Værterne kommer ind til opgøret med fornyet selvtillid og en række formstærke profiler, og det burde komme til udtryk mod et harmløst Lyngby-mandskab.

FC Midtjylland vinder kampen med 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: