• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - OB

Der er topmøde i Superligaen, hvor nummer to og tre mødes.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmob #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De danske mestre fra Ikast og Herning ligger aktuelt tre point efter FC København i toppen af den danske Superliga, så opgøret hjemme mod OB fredag er vigtigt for Kenneth Andersens mandskab.

FCM har haft en ganske fin sæson og vandt senest med 2-1 ude over Randers FC.

Til opgøret mod OB er Kenneth Andersen ramt af karantæner i både forsvaret og i angrebet, hvor henholdsvis Erik Sviatchenko og Paul Onuachu sidder ude. Skader har FCM også lidt af, og Artem Dovbyk er ude sammen med Ayo Simon Okosun, Zsolt Korcsmar og Tim Sparv.

Marc Dal Hende er tilbage i truppen, efter han missede seneste uges opgør.

OB:
Det startede så skidt for OB, men har været så godt på det seneste, og klubben fra Odense er nu nummer tre i Superligaen, efter man for ikke mange runder siden lå sidst. Klubben har ikke tabt i ni Superliga-kampe i streg - de sidste fire er blevet vundet - og kredit skal gå til Jakob Michelsen for at have fået vendt de dårlige resultater.

Nu er klubben på en meget svær opgave ude mod de danske mestre, og det er en eller anden form for lakmusprøve for Michelsens mandskab. Kan OB gå ind og få noget med fra opgøret, ser det virkelig godt ud for fynboerne.

Reservekeeper Sayouba Mande er så småt tilbage efter en brækket kæbe - han er dog ikke i kamptruppen - mens Bashkim Kadrii fik et slag på knæet senest mod Vendsyssel, hvor han scorede begge mål. Angriberen er blevet klar.

Mathias Greve og Jacob Barrett Laursen er tilbage i truppen, mens Jens Jakob Thomasen ikke er blevet klar.

Karantæne:
FC Midtjylland: Erik Sviatchenko og Paul Onuachu
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Scholz, Nicolaisen - Andersson, Poulsen, Evander, Dal Hende - Mabil, George, Wikheim

OB (3-5-2): Grytebust - Leeuwin, Tverskov, Lund - Johnson Laursen, Nielsen, Drachmann, Eskesen, Kløve - Helenius, Kadrii

Profilen:
Janus Drachmann har været en af de bedste tilgange for en Superliga-klub denne sommer, og nu vender han så tilbage til sin tidligere hjemmebane, hvor FC Midtjylland venter. Drachmann er en hård hund på den centrale midtbane, som der også er bold i, og at han er blevet en vigtig spiller for OB hurtigt, er der ingen tvivl om. Han er allerede blevet anfører for den fynske klub.

Vidste du, at..:
I denne sæson er FC Midtjylland indtil videre Superligaens bedste hjemmeholdet. På MCH Arena har klubben været tæt på perfekt denne sæson. De seneste otte kampe er blevet vundet, og kun det første opgør mod AGF endte med uafgjort.

Dom:
Kun i en af de seneste 16 møder mellem de to mandskaber på MCH Arena er det lykkedes for OB at komme fra Herning med en sejr. Det er et sted, hvor klubben har det svært.

Og selv om den fynske klub er i god form, har vundet de seneste fire kampe og ikke tabt i ni Superliga-kampe i streg, tror vi, det ender med en sejr til hjemmeholdet, der har vundet otte hjemmekampe i streg.

FC Midtjylland er ganske enkelt en tand for stærk. 2-1 til FC Midtjylland.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.