• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Midtjylland - Silkeborg IF

Foto: Rene Schutze/Getty Images

Kan Silkeborg abstrahere fra pokalen, når de møder FC Midtjylland mandag aften?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning 
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #fcmsif #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Den værste skuffelse har lagt sig i FC Midtjylland, og "Ulvene" kan glæde sig over, at det er blevet til en fin start på slutspillet. Under ledelse af Thomas Thomasberg er holdet stadig ubesejrede. Dermed ligger FC Midtjylland også lunt i svinget i forhold til den vigtige syvendeplads. 

Nu kan den tidligere mesterklub tage endnu et stort skridt med en sejr over formsvage Silkeborg IF, der ved siden af Superligaen også har pokalturneringen at fokusere på.

I mandags mødte FC Midtjylland rivalerne fra Viborg FF i Future Cup, og her brillerede Astrit Selmani med to scoringer i FCM's sejr på 2-1. Selmani er tidligere blevet meldt ude resten af sæsonen med en skade, man han er noget overraskende blevet klar før tid, og målnæsen fejler tilsyneladende ikke noget.

Det kan meget vel være, at han får chancen i FC Midtjyllands angreb, da man må undvære Edward Chilufya og Junior Brumado på grund af skader.

Emam Ashour, der ventes ud resten af sæsonen, og Joel Andersson er ligeledes på skadeslisten. Kristoffer Olsson er tilgengæld blevet klar.

Silkeborg IF:
Det bliver vanskeligt for Silkeborg IF at nå syvendepladsen, og Kent Nielsens mandskab bør heller ikke kunne rykke ned, så hvis "Søhøjlandets Helte" har fuld fokus på pokalturneringen, forstår man det godt. 

Den første semifinale mod AaB endte 1-1, og torsdag kan holdet booke billetter til finalen, når der spilles returkamp. Mon ikke, at den kamp har højere prioritet end mandagens dyst mod FC Midtjylland?

Silkeborg IF er inde i en mindre god periode på fodboldbanen, hvor man blot har vundet én af de seneste otte kampe. I Superligaen er det ikke blevet til en sejr siden 5. marts, hvor man slog FC Nordsjælland.

Joel Felix, Lukas Engel, Andreas Oggesen og Gustav Dahl er alle ude af opgøret mod FC Midtjylland. Det samme er Mads Kaalund, der erstattes af unge Oskar Boesen.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-3-1-2): Lössl - Dalsgaard, Gartenmann, Juninho, Paulinho - Sørensen, Martinez, Gigovic - Olsson - Isaksen, Selmani 

Silkeborg IF (4-3-3): Larsen - Sonne, Busch, Salquist, Østrøm - Klynge, Brink, Thordarson - Jørgensen, Adamsen, Kusk

Dom:
FC Midtjylland er klare favoritter - ikke mindst i kraft af det pokalfokus, der uundgåeligt må være i Silkeborg-lejren. Hjemmeholdet vinter en stensikker 2-0-sejr og konsoliderer sig på syvendepladsen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: