Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Viborg FF

Mandag aften er der jysk arvefjendeopgør på tapetet, når formstærke FC Midtjylland får besøg af Viborg FF.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning 
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmvff #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Hvis alt spiller, kan FC Midtjylland overvintre på førstepladsen i Superligaen - hvem havde lige troet det?

Det er dog sådan, landet ligger efter en stærk stime fra Thomas Thomasbergs mandskab, der ikke har tabt i Superligaen siden sjette runde mod FC Nordsjælland. Fem sejre i træk er det blevet til. 

Derfor kan "ulvene" overtage førstepladsen, hvis holdet henter flere point mod arvefjenderne fra Viborg FF, end FC København formår at gøre mod AGF i Parken.

I det seneste opgør mod Silkeborg IF blev målmand Martin Fraisl knockoutet af Alexander Lind, og østrigeren misser mandagens rivalopgør. Det betyder, at Jonas Lössl er garanteret en startplads. 

Joel Andersson gjorde comeback i det nævnte opgør mod Silkeborg efter en lang skadespause, og dermed var der også noget at glæde sig i et opgør, der ellers stod i skyggen af Fraisls uheld.

Oliver Sørensen, Aral Simsir, Adam Gabriel og Marrony er ligeledes ude med skader i årets sidste Superliga-kamp, men til gengæld er Emiliano Martinez klar igen. 

Viborg FF:
Jakob Poulsen vil gerne have fastansættelse som cheftræner i Viborg FF, og den tidligere FC Midtjylland-spiller leverede noget nær den stærkeste salgstale, man overhovedet kan, da han i seneste runde guidede VFF-mandskabet frem til en sejr over FC København.

Det er sådan noget, der giver plusser i bestyrelseslokalet - det vil det i høj grad også gøre med en sejr over rivalerne fra FC Midtjylland. 

Sejren over FC København var meget vigtig for Viborg FF i bestræbelserne på at komme med i top seks. Det ser dog stadig meget svært ud for de grønblusede fra domkirkebyen, der formentlig skal håbe på et forårskollaps i AGF.

Viborg på igen undvære en karantæneramt Renato Junior, mens Mads Lauritsen, Daniel Anyembe og Jakob Vester er ude med skader. 

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Viborg FF: Renato Junior

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Dalsgaard, Ingason, Bech Sørensen, Paulinho - Gigovic, Rømer, Olsson - Brynhildsen, Cho, Franculino

Viborg FF (4-3-3): Lund - Kuzmic, Zaletel, Bürgy, Bundgaard - Bonde, Grønning, Mbom - Serginho, Ementa, Jensen

Dom:
Det bliver en vaskeægte herrefight, når de to arvefjender krydser klinger i sidste runde inden julepausen. Opgørene mellem FC Midtjylland og Viborg vinder sjældent nogen skønhedspris, men til gengæld er der intensitet for alle pengene - både på- og udenfor banen. Begge hold har momentum fra seneste kamp, og uafgjort virker som et rigtig godt bud. Det bliver 1-1 i den jyske klassiker.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: