• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

Foto: Getty Images

Tipsbladet bringer her en optakt til Superliga-opgøret mellem FC Nordsjælland og AaB.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta: 
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Right To Dream Park
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnaab #sldk

Holdnyt: 
FC Nordsjælland
Det har været et efterår over al forventning for Farum-klubben, der med uafgjort mod AaB er sikker på at fejre jul som nummer ét i Superligaen. 

Senest måtte man nøjes med et enkelt point i mandagens 0-0 kamp mod FC Midtjylland i Herning, som endte med at blive en ganske uskøn affære.

Det var dog nok et resultat, som Flemming Pedersen var ganske tilfreds med, selvom FC Nordsjælland-mandskabet manglede deres sædvanlige skarphed på bolden. Man kom tilbage på sporet i pokalturneringen med en sejr 2-0 i Sydbank Pokalen over AGF torsdag aften. 

FC Nordsjælland har Adamo Nagalo tilbage efter afsonet karantæne, men til gengæld må man undvære Martin Frese, der fik et gult kort mod FC Midtjylland og dermed sidder ude med karantæne. 

AaB:
Nordjyderne afslutter et helt igennem skrækkeligt efterår med en vanskelig udekamp mod Superligaens aktuelle tophold. 

AaB ligger inden efterårets sidste spillerunde på 11. pladsen i Superligaen, og Erik Hamréns tropper har tilmed hele syv point op til Brøndby på den rigtige side af nedrykningsstregen. 

Oveni den resultatmæssige krise har AaB tilmed været plaget af interne uroligheder i denne uge, idet nordjyderne har valgt at udelukke forsvarsspilleren Yahya Nadrani på baggrund af 'uacceptabel opførsel overfor en holdkammerat'. 

Efter sidste weekends 2-1-nederlag til Silkeborg hentede AaB onsdag en 2-1-sejr over Middelfart i pokalturneringen. Her sad Lucas Andersen ude med sygdom, mens Josip Posavec og Jakob Ahlmann var fraværende med skader. Younes Bakiz udgik desuden af pokalkampen, så han er nok tvivlsom. 

Karantæner:
FC Nordsjælland: Martin Frese
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): A. Hansen - Villadsen, K. Hansen, Nagalo, Svensson - Bidstrup, Christensen, Diomandé - Ascone, Nuamah, Schjelderup

AaB (3-5-2): Sander - Pallesen, Granli, Kramer - Ludewig, Fossum, Ferreira, Andersen, Poulsen - Ramkilde, Prip 

Dom:
FC Nordsjælland har været efterårets store positive overraskelse, mens AaB har været efterårets store skuffelse. Derfor er det svært at forestille sig andet end en sejr til hjemmeholdet i søndagens opgør i Farum. Buddet herfra lyder på en 3-1-sejr til FC Nordsjælland. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: