• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: FC Nordsjælland - Brøndby IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland kan miste førstepladsen i den svære hjemmekamp mod Brøndby, som igen var stærke mod Silkeborg.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 15.00
Spillested: Right To Dream Park, Farum
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3+ & Viaplay
Hashtag: #fcnbif #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland
FC Nordsjælland er godt i gang med at sætte mesterskabet godt og grundigt over styr. 

Med sidste weekends 1-1-resultat i Viborg har man nu smidt syv point til FC København, der nu blot befinder sig et enkelt point bag Farum-klubben. Bekymrende var det, at man ikke var i stand til at slå et sårbart Viborg-hold, som manglede en del spillere på grund af skader og sygdom. Man kunne endda have tabt, da Viborg ramte stolpen dybt inde i tillægstiden.

Én sejr i de fire første forårsrunder er facit for FC Nordsjælland, som nu har smidt point i tre kampe, hvor de har været foran. Det skal Johannes Hoff Thorup have fikset, for ellers stikker FC København afsted.

FC Nordsjælland var uden Emiliano Marcondes mod Viborg. Den hjemvendte offensivspiller var ramt af en skade, og der har ikke været nogle forlydender fra FCN-lejren om, hvad status er på ham. Mads Bidstrup udgik ligeledes mod Viborg, men han forventes klar.

Brøndby IF
Med 2-1-sejren over Silkeborg kunne Jesper Sørensen kunne ikke have ønsket sig en bedre reaktion fra sine Brøndby-spillere ovenpå det sløje nederlag til Lyngby.

Brøndby spillede igen en god kamp mod en svær modstander, og sejren var fuldt fortjent. Igen var der plusser ud for Nicolai Vallys og Mathias Greve, som har været klubbens helt store profiler i foråret.

Brøndby står dermed med gode kort på hånden for at slutte i top seks, og det er ikke utænkeligt, at klubben får et resultat på kunstgræsset i Farum. Et underlag som måske endda passer det nye Brøndby ret godt. 

Kevin Tshiembe har afsonet sin karantænedag, men forsvarsspilleren er til gengæld blevet skadet, og er derfor ikke udtaget til kampen i Farum. 

Til gengæld kan Rasmus Lauritsen potentielt få sin debut for Brøndby i dag. Forsvarsspilleren, der i januar blev hentet i Dinamo Zagreb, er en del af dagens trup. 

Karantæner: 
FC Nordsjælland: Ingen.
Brøndby IF: Ingen.

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Andreas Hansen - Oliver Villadsen, Kian Hansen, Adama Nagalo, Daniel Svensson - Jacob Steen Christensen, Mads Bidstrup, Mohamed Diomandé - Lasso Coulibaly, Wahid Faghir, Ernest Nuamah

Brøndby IF (4-2-3-1): Mads Hermansen - Daniel Wass, Frederik Alves, Frederik Winther, Blas Riveros - Joe Bell, Mathias Greve - Simon Hedlund, Håkon Evjen, Nicolai Vallys - Ohi Omoijuanfo

Dom: 
Det er to hold med modsatrettede formkurver, som mødes. FC Nordsjælland skal tilbage på sporet, men har ikke samme evne til at lukke ned for modstanderne som i efteråret. Brøndby derimod har været stærke og har nogle af ligaens mest formstærke spillere i Nicolai Vallys og Mathias Greve. 

Brøndby har vundet de sidste fire Superligakampe i Farum uden at indkassere mål. De vinder også denne gang. 1-2 bliver kampen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: