• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Nordsjælland - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Bolden ruller igen i dansk fodbolds bedste række, og rundens måske mest interessante kamp spilles i Farum, hvor begge mandskaber har brug for en sejr.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Sandi Putros
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcnbif #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
De har holdt fast i cheftræneren, og de har holdt fast i stort set alle mand i truppen. Det har denne vinter været en klar strategi i FC Nordsjælland, at man har ønsket at holde på alle de vigtige folk, så de også i foråret får høstet værdifuld erfaring sammen.

Klubben skuffede pointmæssigt i efteråret og ligger blot nummer ni i dansk fodbolds bedste række før de sidste seks kampe i Grundspillet i Superligaen. Blandt andet fordi man i efteråret bare vandt én Superliga-kamp på fremmed bane.

Nu venter så et forår, hvor Kasper Hjulmands tropper skal hente ind på konkurrenterne, så man igen kan spille med i den bedste halvdel. Klubben har i det overståede vindue sagt farvel til Andreas Skovgaard, der er skiftet væk, da kontrakten med Farum-klubben løb ud, og så har man udlejet Nigel Bertrams, reservekeeperen. Viktor Tranberg er vendt tilbage til FCN efter et overstået lejeophold i Örebro, og ellers er det status quo omkring førsteholdet.

Det kunne godt tyde på, at FCN stiller i en 3-4-3 i foråret - den opstilling er i hvert fald blevet benyttet i opstarten. Ulrik Yttergård Jenssen blev skadet i sidste testkamp - men han er med i truppen til opgøret. 

Brøndby IF:
Sidste sæsons pokalvindere og nummer to i Superligaen havde et skuffende efterår, hvor klubben godt nok gik på juleferie med en tredjeplads i bagagen, men måtte sande, at både FC København og FC Midtjylland er mindst et skridt foran i denne sæson og har henholdsvis 17 og 14 point mere end Brøndby.

Klubben har brugt vinterpausen på at sige farvel til anfører Johan Larsson, så nu er det Jens Martin Gammelby, der får chancen på højrebacken, mens de blå-gule også har sagt farvel til Gregers Arndal-Lauritzen og Uffe Bech. Brøndby har til gengæld handlet i Tyskland og købt Simon Hedlund i Union Berlin. Han er kommet fint fra land i testkampene.

Fint fra land er Mikael Uhre også kommet i 2019. Den tidligere SønderjyskE-spiller var igennem et svært efterår, hvor han var inde og ude af holdet - mest ude - men nu ser han ud til at få chancen fra start for Brøndby, der er uden en karantæneramt Kamil Wilczek de første to kampe i foråret. Han har også lavet nogle mål i testkampene, hvor Brøndby ud over et skuffende nederlag til Roskilde har vundet.

Klubben har et par skader. Kevin Mensah er også stadig på vej tilbage fra en alvorlig korsbåndsskade, og han er ikke at finde i Brøndby-truppen. Desuden må klubben undvære de to midtbanespillere Kasper Fisker og Hany Mukhtar, der sidder ude med mindre skader. 

Unge Morten Frendrup har fået chancer fra start i testkampene - blandt andet i den sidste mod Pogon Szczenin - og han kan måske få endnu en startplads, når Brøndby møder FCN.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Brøndby IF: Kamil Wilczek

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen - Mumin, Nelsson, Yttergård Jenssen - Bartolec, Kofod Andersen, Rygaard, Rasmussen - Skov Olsen, Damsgaard, Donyoh

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Gammelby, Arajuuri, Röcker, Jung - Radosevic - Vigen, Kaiser - Halimi - Uhre, Hedlund

Profilen:
Meget fokus kommer i dette forår til at være på højre back Jens Martin Gammelby. Der er ingen tvivl om den tidligere SIF's spillers talent - han har masser af kvalitet og viste det især offensivt i SIF, men i efteråret døjede han med skader og havde svært ved at komme i omdrejninger for alvor for Brøndby. Nu skal Gammelby vise, at han er en værdig afløser for Johan Larsson - også så Gammelby slipper for at høre på træner Alexander Zorniger, der en del gange har pointeret, at forsvarsspilleren skal i omdrejninger.

Vidste du, at..:
Det vælter i mål, når de to mandskaber mødes. Sådan har det i hvert fald været de sidste mange gange, de to hold har spillet. To, fire, syv, seks, fem og tre mål lyder de seneste seks Superliga-kampe på. Det tegner godt for de, der gerne vil have nogle mål at lune sig på.

Dom:
Det er altid svært at vurdere, hvor holdene står før en halvsæson i Superligaen. Hjemmeholdet er pisket til at hente nogle sejre i foråret, hvis drømmen om top seks skal holdes ved lige, mens udeholdet kæmper for at hente lidt ind på de to tophold samt holde forfølgerne bag sig.

Brøndby kommer ind til kampen uden angriber Kamil Wilczek, og det er et tab, mens også Hany Mukhtar kan være ude, ligesom Simon Tibbling formentlig er det. Samtidig er der ingen Johan Larsson, så det er et lidt svækket Brøndby-hold, der går ind til opgøret.

Hjemmeholdet har derimod ikke mange skader at berette om, så det kan godt gå hen og blive en god og underholdende kamp mellem to forholdsvis lige hold.

Vi tror på en ny målrig affære, hvor begge mandskaber kommer fra land med point - 2-2 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: