• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Nordsjælland - FC København

Foto: Getty Images

I kølvandet på nogle massive nedture skal FC København forsøge at rejse sig på kunstgræsset i Farum.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9 
Hashtag: #fcnfck #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Superligaen er ni runder gammel, og FC Nordsjælland har allerede indfundet sig på den position, hvor de plejer at ligge.

13 point og en femteplads er status for Flemming Pedersens tropper, der senest tabte 2-3 på udebane mod Randers FC i et underholdende opgør, hvor Farum-klubben afgav alt for mange chancer.

FC Nordsjælland har været til at kende rent spillemæssigt i denne sæson, og efter de første ni runder er FCN det hold, der kan bryste sig af den højeste boldbesiddelsesprocent. Simon Adingra og holdkammeraterne formår også at skabe et pænt antal chancer i kampene.

I ugens løb tikkede desuden en god melding ud fra Farum, da FC Nordsjælland kunne oplyse, at stortalentet Andreas Schjelderup har forlænget sin kontrakt. 

Mohammed Diomande vender tilbage fra karantæne, og han var blandt målscorerne, da FC Nordsjælland i midtugen besejrede VSK Aarhus med 2-1 i pokalturneringen. Den sejr trængte holdet til. De seneste tre kampe i Superligaen er nemlig endt med nederlag. 

FC København:
Sikke en uge for FC København. Det gik lige så godt - men hvad nu?

Først tabte FC København 0-1 til et undertalsramt FC Midtjylland-mandskab i et udsolgt Parken, og onsdag blev løverne nærmest gjort til grin, da Nykøbing FC fra NordicBet Ligaen vandt hele 3-0 i pokalturneringen.

For en uge siden havde FC København vundet ni kampe i træk. Det momentum føles langt væk nu.

Derfor handler det for Jess Thorup om at få samlet sit mandskab op igen, og det vil uden tvivl betyde meget for moralen med en sejr over FC Nordsjælland. Det skal blive spændende at se, om FCK for alvor er groggy.

Rasmus Falk er fortsat på skadeslisten, men Luther Singh er til gengæld klar til at spille.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-1-2): Dudu - Thychosen, Hansen, Nagalo - Villadsen, Andersen, Francis, Frese - Diomande - Coulibaly, Schjelderup

FC København (4-2-3-1): Grabara - Diks, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Zeca, Lerager - Stage, Biel, Bøving - Wind

Profilen:
Den ene reserve efter den anden skuffede for FC København i midtugens pokalfadæse, men en etableret spiller som Nicolai Boilesen stod også uhyre svagt i billedet mod Nykøbing FC. Det var landsholdsspilleren ikke bleg for at erkende efterfølgende, og han vil være sulten efter at revanchere sig søndag eftermiddag. Nicolai Boilesen har overordnet været én af FC Københavns bedste i denne sæson.

Vidste du, at..:
Mads-Kristoffer Kristoffersen har seks gange tidligere passet fløjten i et opgør mellem FC Nordsjælland og FC København. Tre kampe er endt uafgjort, FC København har hentet to sejre, mens FCN er noteret for en enkelt skalp.

Dom:
I en årrække var det et mareridt for FC København at spille i Farum. Det er det ikke længere, men FC Nordsjælland er et hold, løverne ofte har bøvl med. Det kan de også meget vel få søndag eftermiddag i kølvandet på en chokerende uge. Buddet herfra er 2-2, og det vil i så fald være tredje indbyrdes møde i træk, at det står på måltavlen efter 90 minutter.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020