• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Nordsjælland - Hvidovre IF

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland er storfavorit til opgøret mod oprykkerne fra Hvidovre IF, der stadig leder efter sæsonens første sejr.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnhif #sldk

Holdnyt
FC Nordsjælland:
De danske vicemestre skal jonglere to turneringer lige nu, da man også spiller i Conference League-gruppespillet.

Træner Johannes Hoff Thorup kan dog glæde sig over, at han har en god og bred trup, og det er da også muligt, at han mod Hvidovre skifter lidt ud i startopstillingen, så der kommer friske folk på banen fra start, og et par profiler får et hvil.

FCN spillede senest 2-2 med FC København og er storfavorit til opgøret mod Hvidovre IF, og selv om man ikke skal undervurdere Per Frandsens Hvidovre, bør FCN være i stand til at vinde, selv om et par spillere bliver sparet. 

Til kampen mod oprykkerklubben er Johannes Hoff Thorup uden finske Oliver Antman, der sidder ude med en skade. Derudover melder klubben, at Marcus Ingvartsen, Mario Dorgeles og Rocco Ascone alle misser kampen med sygdom.

FC Nordsjælland tabte 1-3 i Tyrkiet torsdag aften, så det har ikke været den bedste optakt for Farum-klubben.

Hvidovre IF:
Det er den eneste af de 12 Superliga-klubber, der endnu ikke har prøvet at vinde en kamp i denne sæson, og der skal snart sættes tre point ind på kontoen, hvis Hvidovre skal holde snor i holdene, der er over nedrykningsstregen.

Aktuelt har klubben fået to point efter de første otte runder, og dermed ligger man sidst i rækken. Samtidig er der inden 9. runde i Superligaen seks point op til Randers, der akkurat er over stregen. Så det er ved at være tid til en sejr.

Det er klart, at Hvidovre IF er kæmpe underdog mod FCN, men måske kan Per Frandsen bruge FCN's kamp mod Fenerbahce som et afsæt, for det er muligt, at FCN kommer med lidt tunge ben og trætte hoveder efter en kamp torsdag aften og en efterfølgende lang rejse hjem fra Tyrkiet.

Hvidovre har været udfordret af skader til denne sæson, og det er ventet, at man fortsat er uden Marco Ramkilde, Mads Kaalund og Marc Nielsen.

Karantæne
FC Nordsjælland: Ingen
Hvidovre IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Hansen - Villadsen, Hey, Nagalo, Frese - Diomande, Tverskov, Svensson - Osman, Nygren, Schjelderup

Hvidovre IF (3-4-3): Djukic - Geertsen, Stenderup, Olsen - Iljazovski, Spelmann, Gemmer, Rejnhold - Qamili, Makienok, Lindberg

Dom:
Selv om FCN spillede torsdag mod Fenerbahce og tabte med 1-3, tror vi på, at holdet er for stærkt for Hvidovre IF - også selv om man må undvære nogle sygdomsramte profiler.

Derfor ender mesterskabskandidaterne også med at nappe sejren. 3-0 til FCN.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: