Foto: IMAGO
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - Lyngby Boldklub

Årets første Superliga-runde byder på et lokalopgør nord for København, når FC Nordsjælland og Lyngby krydser klinger på Right To Dream Park i Farum.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14:00
Spillested: Right To Dream Park, Farum
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Canal 9

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Med sølvmedaljer i fjor og markante tilgange i sommer i form af Ingvartsen, Tverskov og Schjelderup, var det forventet, at FC Nordsjælland for anden sæson i streg skulle byde sig til i guldkampen. Det er de dog et stykke fra på deres aktuelle femteplads, hvorfra der er ni point op til førerholdet FC Midtjylland.

Det startede ellers lovende ud for Farum-klubben, men som efteråret skred frem, og som de europæiske kampe begyndte at tære på kræfterne, dalede nordsjællænderne i niveau. Hoff Thorups tropper sluttede året af med kun én sejr i de sidste fem ligakampe, mens det også blev til et bittert exit i Conference League efter nederlag til Ludogorets i sidste gruppekamp.

I løbet af vinterpausen har værterne sagt farvel til Diomande og Jensen-Abbew, som er skiftet til henholdsvis Rangers og AGF. Det er også blevet til et kæmpesalg af Osman, som dog først skifter til Brighton til sommer.

FC Nordsjælland må til opgøret se bort fra Benjamin Nygren og Mads Hansen, som begge sidder ude med skader. 

Lyngby:
‘’De Kongeblå’’ fra Lyngby reddede kun lige akkurat skærene i sidste sæson, og set i det lys, er det ganske tilfredsstillende, at man aktuelt indtager Superligaens syvendeplads. Der er dog fortsat blot seks point ned til Vejle under stregen, mens der er syv op til Silkeborg på sjettepladsen.

Gæsterne har i løbet af vinterpausen sagt farvel til succestræneren Frey Alexandersson, som blev købt fri af belgiske Kortrijk. Islændingen afløses af den tidligere FCK-spiller Magne Hoseth, som har haft stor succes i færøske KI Klaksvik. Det skal blive meget interessant at se hans udtryk og spillestil, som i hvert fald indeholder nogle flere ambitioner på bolden og ønsket om at spille mere. Det bliver tryktestet på kunstgræsset i Farum.

Lyngby har tilføjet flere interessante navne til truppen siden sidst med tilgange af David Jensen, Baden, Lissens, Fraulo og Otoo, mens Muniesa og Kikkenborg til gengæld er draget videre i karrieren.

Magne Hoseth må til sin officielle debut som Lyngby-træner undvære en karantæneramt Andreas Bjelland og en skadet Rezan Corlu. Nikolai Baden Frederiksen er heller ikke med og må derfor vente lidt endnu på sin Lyngby-debut.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
Lyngby: Andreas Bjelland

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Hansen - Villadsen, Hansen, Nagalo, Frese - Dorgeles, Tverskov, Svensson - Rasmussen, Ingvartsen, Schjelderup

Lyngby (4-3-3): Jensen - Storm, Gregor, Riisgaard, Finsson - Winther, Rømer, Chukwuani - Gudjohnsen, Gytkjær, Amon

Dom:
FC Nordsjælland sluttede skidt af i efteråret, hvor det især offensivt haltede gevaldigt i Superliga-regi. Præstationerne var dog langt henad vejen gode, og derfor er der også god grund til at tro på forbedring hos hjemmeholdet, som må have nydt godt af vinterpausen.

Spiller for spiller er FC Nordsjælland klart bedre end Lyngby, og hjemme på kunstgræsset er der som regel meget lidt slinger i valsen. Lyngby kommer til opgøret uden to vigtige defensive brikker fra efteråret i Bjelland og Kikkenborg, og derfor lyder dommen på en sikker sejr til værterne. 3-1.