• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Nordsjælland - Randers FC

Foto: Getty Images

Johan Djourou kan få sin Superliga-debut, når FC Nordsjælland får besøg af Randers FC i mandagskampen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #fcnrfc #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Flemming Pedersens mandskab plejer at tabe til topholdene i Superligaen, og sådan gik det også før landskampspausen, hvor det blev til et 2-3-nederlag mod FC København i Parken. Til gengæld vandt FCN ugen efter 5-1 over FC Græsrødderne i pokalturneringen, så Farum-klubben møder op med en frisk sejr i bagagen.

FC Nordsjælland har scoret mange mål og indkasseret mange i de første fire kampe, så på alle måder er det, som det plejer at være med det unge FCN-mandskab.

Fire point efter fire kampe er ikke prangende set med FC Nordsjælland-briller, men med til historien hører, at holdet har spillet tre af de fire kampe på udebane og vel at mærke mod svære modstandere som Brøndby IF, OB og FC København. Så der er slet ingen grund til at lade alarmklokkerne ringe.

I den nævnte pokalkamp mod FC Græsrødderne kunne FC Nordsjælland foruden sejren glæde sig over, at Jonathan Amon gjorde comeback efter mere end et års pause, og kan Farum-klubben få gang i ham igen, kan han blive en stor profil, som han var det inden sin skadespause. 

På sidstedagen af transfervinduet fik FC Nordsjælland tilgang af en anden stor profil i form af den tidligere Arsenal-spiller Johan Djourou. Han er udtaget til truppen, men det er dog tvivlsomt, om han starter inde mandag mod Randers FC.

Randers FC:
Kronjyderne har samme pointantal som FC Nordsjælland, men Randers FC har lukket halvt så mange mål ind i de første fire kampe og har ikke scoret nær så mange. 

Thomas Thomasbergs mandskab møder op til kampen i Farum med to Superliga-nederlag i bagagen, men de blev indkasseret mod FC Midtjylland og Brøndby IF, og det er, hvad der kan ske - især for en klub som Randers FC, der er notorisk dårlige mod topholdene.

Også Randers FC pokalsejrede i landskampspausen. Kronjyderne vandt en sikker 4-1'er over FC Sydvest.

Randers FC benyttede de sidste dage af transfervinduet til at forstærke offensiven med hurtigløberen Nikola Mileusnic og spidsangriberen Bassala Sambou. Sidstnævnte scorede i den omtalte pokalkamp mod FC Sydvest, kom også på tavlen for reserverne tidligere på ugen og kan få Superliga-debut i aften.

Mikkel Kallesøe måtte udgå med en skade mod Brøndby IF men er blevet klar til mandagens kamp, hvor Simon Piesinger må stå over med en skade 

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl - Thychosen, Hansen, Jenssen, Frese - Kofod, Christensen, Diomande - Atanga, Rygaard, Sulemana

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Nielsen, Marxen, Lauridsen - Hammershøy-Mistrati, Rømer, Lauenborg, Kehinde - Egho, Kamara

Profilen:
Ud fra danske standarder er det noget af en stjerne, der kan entrere Superligaen for FC Nordsjælland mandag aften. 33-årige Johan Djourou kan bryste sig af 144 kampe for Arsenal, 76 landskampe for Schweiz og over 100 optrædener i Bundesligaen. Forsvarsspillerens velmagtsdage er forbi, men når han kommer i form, kan han helt sikkert stadig gøre en forskel i Superligaen.

Vidste du, at..:
Jonathan Amon kan gøre Superliga-comeback mod Randers FC, og han var flyvende, da han senest stod over for kronjyderne. Det var i september 2018, og her blev det til både en scoring og en assist fra amerikaneren i FC Nordsjællands 4-1-sejr.

Dom:
Det bliver ofte ganske målrigt, når FC Nordsjælland og Randers FC tørner sammen, og sådan kan det også meget vel blive mandag aften. Hjemmeholdet vil altid frem ad banen, og det koster ofte et par chancer i den modsatte ende. 

Randers FC har ikke vundet en kamp i Farum siden 2015, så tiden er inde for kronjyderne til at skabe nogle bedre minder på kunstgræsset i Farum. Det bliver bare ikke i denne omgang, at det sker.

FC Nordsjælland vinder 3-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus