Superliga Kenneth Jensen

SIF kan fortsætte flot efterår i El Plastico

Foto: Getty Images

El Plastico venter søndag, hvor hjemmeholdet skal forsøge at trække væk fra bundholdene, mens SIF kæmper for at holde fast i top seks.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnsif #sldk

Holdnyt
FC Nordsjælland
Flemming Pedersens mandskab er uden sejr i Superligaen i ni kampe i streg, men man var tæt på at få tre point senest, hvor det endte 2-2 i Viborg, efter hjemmeholdet scorede i dommerens tillægstid.

Nu skal FC Nordsjælland så forsøge sig mod Silkeborg IF, og det handler dels om at slutte godt af i efteråret, dels at få en sejr og få brudt stimen uden sejre, dels at få luft til de nederste hold i tabellen. Klubben er inden efterårets næstsidste runde seks point foran SønderjyskE, der er under stregen.

FCN kommer til opgøret med et nederlag på hele 4-7 i en testkamp mod HSV, og i det hele taget har defensiven i Farum-klubben været sløj i dette efterår, hvor man har lukket tredjeflest mål ind.

En del af forklaringen på de defensive kvaler har været, at man har haft problemer på målmandsposten og har savnet Kian Hansens rutine i forsvaret. Han har været ude med en skade, men er nu tilbage i truppen. 

Til opgøret mod Silkeborg er Mohamed Diomande dog ude. 

Silkeborg IF
Midtjyderne har gang i en rigtig fin sæson, og nu står man foran de sidste par kampe i efteråret, der begge spilles på udebane. Først mod FC Nordsjælland, inden man lukker efteråret med en udekamp mod AGF.

Silkeborg IF har både offensivt og defensivt vist klassen. Man har scoret tredjeflest mål, og man har lukket tredjefærrest ind. Og det er bare blevet til to nederlag i sæsonen.

Defensivt har Tobias Salquist og målmand Nicolai Larsen været stærkt spillende hele efteråret, mens man offensivt har fået masser af mål og assists fra Nicklas Helenius, Nicolai Vallys og Sebastian Jørgensen. Og så er der arbejdsmændene på midtbanen, hvor Mark Brink som en af de bedste afleveringsspillere i Superligaen måske bliver lidt overset.

Jo, der er meget at glæde sig over i SIF, og klubben fra Søhøjlandet vandt da også det omvendte opgør mod FC Nordsjælland med 4-1. Dermed bringer man "El Plastico"-pokalen med sig til kampen i Farum.

SIF er uden angriber Alexander Lind, venstre back Milan Massop, venstre back Gustav Dahl og midtbanespiller Mads Kaalund.

Karantæne
FC Nordsjælland: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-5-2): Ogura - Døhr Thychosen, Hansen, Nagalo - Villadsen, Steen Christensen, Francis, Kofod Andersen, Svensson - Antman, Coulibaly

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Felix, Sonne - Thordarson, Brink, Gojani - Jørgensen, Vallys - Helenius

Profilen:
Nicolai Larsen vender tilbage for at møde sin tidligere arbejdsgiver, og det er en målmand, som har leveret store præstationer for SIF i dette efterår. Mens FCN har haft problemer på keeperposten, har SIF ikke været bedre i meget lang tid, og det skyldes, at Larsen både med hænderne, fødderne og stemmen har leveret rigtig godt for Silkeborg IF.

Vidste du, at…:
FC Nordsjælland plejer at have et rigtig godt tag på Silkeborg IF, men man tabte altså senest. Inden var man gået 16 Superliga-kampe i streg uden at tabe mod midtjyderne.

Dom:
En på papiret åben og spændende kamp, hvor alle muligheder er i spil. Nordsjælland kan vinde, det kan ende uafgjort, og så kan SIF også tage hjem med en sejr.

Det kan godt blive en velspillet fodboldkamp med to hold, der gerne vil frem i banen, og for begge hold vil det handle om at få et overtag på midtbanen, så man derfra kan sætte spillet.

Silkeborg har været bedre end FC Nordsjælland i denne sæson, og selv om klubben fra Søhøjlandet har spillet mange kampe uafgjort i denne sæson - otte af 15 - tror vi på, at midtjyderne har kvalitet nok til at tage en ny sejr over FCN.

2-1 til SIF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: