Video : Tipsbladet
Superliga

FC Nordsjælland - Silkeborg IF

FC Nordsjælland og Silkeborg runder 20. spillerunde af med et vigtigt opgør på Right To Dream Park i Farum.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19:00
Spillested: Right To Dream Park
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
 
Holdnyt:
FC Nordsjælland:
De unge nordsjællændere fik en godkendt start på foråret med en forventelig hjemmesejr over Lyngby for to uger siden. En kamp, som i øvrigt bød på en virkelig fin spillemæssig præstation og tre scoringer i samme kamp for første gang i lang tid.

I mandags kom Hoff Thorup og co. til gengæld lynhurtigt ned på jorden igen, da det i Parken blev til et fortjent 2-0 nederlag til FCK. FC Nordsjælland var egentlig meget godt med i store dele af opgøret, og havde blandt andet flere glimrende perioder på bolden. Men som tilfældet også var det i slutningen af efteråret, kæmpede nordsjællænderne med for alvor at blive farlige på den sidste tredjedel af banen.

2-0 nederlaget til FCK blev tredje gang i de seneste fem kampe, at FC Nordsjælland gik fra banen uden at score, og med giftige offensivspillere i blandt andre Schjelderup, Osman og Ingvartsen, bør man kunne forvente sig mere på den front.

Farum-klubben ser ud til at være blevet hægtet af i medaljekampen med ni point op til FC Midtjylland og FCK samt 10 til førerholdet Brøndby. De to førstnævnte mødes dog fredag aften, og FC Nordsjælland kan dermed hente point på minimum én af konkurrenterne med en sejr her.

Benjamin Nygren sidder fortsat ude med en knæskade, men Nagalo, der måtte udskiftes med en skade senest, er klar og med i truppen. 

Rocco Ascone er heller ikke med i truppen.

Silkeborg IF:
Kent Nielsens mandskab er kommet skidt fra land i 2024. 3-0 nederlaget i forårspremieren til de forsvarende mestre FCK var fortjent, om end nok et mål for stort. Især med tanke på Silkeborgs ellers lovende første halvleg, hvor der var muligheder for at bringe sig foran af flere omgange.

Der var også muligheder senest i udekampen mod Vejle, men skarpheden var igen en mangelvare for Silkeborg, der ellers havde topscorer Alexander Lind tilbage i startopstillingen. Igen endte det i nederlag for klubben fra Søhøjlandet, og igen var det egentlig ganske fortjent, at de ikke fik point ud af anstrengelserne.

Silkeborg har blot hentet to point i de seneste syv ligakampe, og det der ellers lignende en sikker placering i top-seks, balancerer lige nu på en knivsæg. Med et nederlag mod FC Nordsjælland, og en Randers-sejr over Viborg, vil forspringet til den nedre halvdel af rækken skrumpe til to point med to kampe tilbage af Grundspillet.

Alexander Busch og Joel Felix har siddet ude i årets to første kampe, og de to forsvarsspillere er heller ikke kampdygtige i denne omgang. Stefan Teitur Thordarson er også ude, og så må man også undvære reservemålmand Jacob Pryts.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
Silkeborg IF: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Hansen - Villadsen, Hansen, Hey, Frese - Tverskov, Svensson, Schjelderup – Rasmussen, Ingvartsen, Osman

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Østrøm, Rieper, Musonda - Mattsson, Brink Klynge - Adamsen, McCowatt - Lind
 
Dom:
Der er en del på spil, når de to kunstgræsvante mandskaber, FC Nordsjælland og Silkeborg, mandag aften krydser klinger på Right To Dream Park.

Hjemmeholdet skal forsøge at holde fast i en spinkel medaljedrøm, mens gæsterne kæmper for at sikre deltagelse i Mesterskabsspillet.

Silkeborg har den klare overhånd i de indbyrdes opgør, men pilen peger den forkerte vej for Kent Nielsens tropper, så selvom FC Nordsjælland svinger lidt i præstationerne, regner jeg med, at de aktuelt er et nøk bedre end gæsterne.

To hold, som har visse udfordringer med målscoringen for tiden, så regn ikke med en målfest i Farum. Dommen lyder på en 2-0 sejr til FC Nordsjælland.