Optakt: FC Nordsjælland - Viborg FF
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - Viborg FF

Superligaens nummer to og fire mødes i Farum i en spændende mandagskamp.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnvff #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
De måtte nøjes med sølv i sidste sæson, efter man ellers førte i en stor del af sæsonen. Men FC København var for stærke sidst i foråret, hvor FCN samtidig ikke helt fik hevet nok point ind.

Godt nok har træner Johannes Hoff Thorup mistet et par vigtige folk i midtbanespillerne Mads Bidstrup og Jacob Steen Christensen, ligesom angriber Wahid Faghir er vendt retur til Tyskland, men cheftræneren kan glæde sig over, at Rocco Ascone fortsætter i Farum-klubben, og at man har formået at forstærke angrebet markant med købet af Marcus Ingvartsen. Jeppe Tverskov er skiftet på en fri transfer fra OB og kommer som en god balancespiller.

Både defensivt og offensivt er der et par spørgsmålstegn. Adama Nagalo har ikke spillet i testkampene, og Ernest Nuamah har heller ikke været med. Begge spillere har fået forlænget deres ferier, da de var på landsholdsopgaver. Nagalo mangler fortsat det sidste fysisk, mens der sker mange ting rundt omkring Ernest Nuamah, som tager hans fokus. Begge kan blive solgt denne sommer, og ingen er dem er næppe med fra start mod VFF. 

Testkampene har budt på en sejr over RB Salzburg - en imponerende sejr - og så har man spillet uafgjort mod Wehen Wiesbaden og Olympiakos samt slået Næstved og tabt til Magdeburg. Med til historien hører, at det var B-kæden, der spillede opgøret mod Magdeburg.

Erik Marxen ser ikke ud til at have den store rolle på FC Nordsjællands førstehold. Dermed skal træner Johannes Hoff Thorup vurdere, om han vil bruge Jonas Jensen-Abbew ved siden af Kian Hansen, eller om man vil bruge Martin Frese og så spille Daniel Svensson som venstre back. Vælger han modellen med Svensson på backen, åbner det for, at Mario Dorgeles får chancen på midtbanen.

 Nyindkøbet Rocco Ascone er ikke med i truppen til kampen mod Viborg FF. Det samme gør sig gældende for Adama Nagalo. Om sidstnævnte skal være skadet, eller om det blot er et fravalg efter en opstart, hvor han ikke har deltaget meget, fremgår ikke.

Viborg FF:
De tabte sidste sæsons sidste kamp mod ærkerivalerne fra FC Midtjylland, og derfor var det FCM, ikke Viborg, der tog en plads i Europa. En skuffende afslutning på sæsonen, som ellers var en stor fest for Viborg.

Jacob Friis går ind til sin anden hele sæson som træner for klubben, og han er i den kommende uden midtbanespilleren Clint Leemans, der har forladt Danmark på en fri transfer. Og mest nævneværdigt er det selvfølgelig, at FCK har købt Elias Achouri. Til gengæld har han fået en spændende angriber at udvikle på i form af Anosike Ementa, der er købt i AaB.

Der er spørgsmåltegn ved keeper Lucas Lund Pedersen, højre back Anton Gaaei og midtstopper Nicolas Bürgy, der alle tiltrækker sig stor opmærksomhed og kan blive solgt i dette transfervindue. Der er dog ikke umiddelbart noget til hinder for, at de spiller fra start.

VFF skal forsøge at bygge videre på en god og flot sæson i fjor - testkampene har dog ikke leveret noget endegyldigt bevis på, om klubben er på vej den ene eller den anden vej. Man tabte 0-4 til OB, spillede 0-0 mod AGF, inden man sluttede af med en sejr på 4-2 over Silkeborg.

Jakob Vester er skadet og ikke i betragtning til kampen. Og det samme er Zan Zalatel, Mads Lauritsen og Jeppe Grønning, som ikke nåede at blive klar.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): A. Hansen - Villadsen, K. Hansen, Jensen-Abbew, Frese - Diomandé, Tverskov, Svensson - M. K. Hansen, Ingvartsen, Osman

Viborg FF (4-3-3): Lund Pedersen - Gaaei, Anyembe, Bürgy, Bundgaard - Søndergaard, Bonde, Westergaard - Junior, Ementa, Said

Dom:
Der venter et meget spændende opgør mellem de to medaljebejlere. Begge hold har mistet en vigtig spiller eller to, men FC Nordsjælland har omvendt også handlet stort ind og brugt mange millioner på at købe angriber Marcus Ingvartsen i Mainz.

Det er et indkøb, der er virkelig spændende, og vi tror også, at Marcus Ingvartsen får en nøglerolle i opgøret og er med til at sikre FC Nordsjælland en åbningssejr i Superligaen.

2-1 til FCN over Viborg FF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: