• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Hobro IK - OB

Foto: Getty Images

Hobro IK har kun tabt en gang i sæsonen, men OB kommer på trods af tre nederlag i sæsonen fortsat som favorit til sejren fredag aften.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hobob #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:

Hobro IK var inden sæson-start af mange udpeget som et hold, der skal slås blandt de nederste for at undgå nedrykning. Sådan kan det da også sagtens fortsat ende, men holdet har vist tænder i sæsonstarten og har kun tabt en gang i de første seks runder. Senest blev det til en flot uafgjort ude mod FC Midtjylland i en kamp, hvor Hobro havde de tre point i hænderne men alligevel måtte lade sig nøje med et.

Hobro-holdet viser en stærk fight og har under Peter Sørensen evnet stort set at score i hver eneste kamp. Det er nemlig blevet til scoringer i fem af seks kampe. Der bliver ikke bare bakket og forsvaret fra Hobros side - det handler også om at søge chancerne og gøre det ved opspil og ikke udelukkende via kontra-anagreb. Hobro IK er et ganske svært hold at spille i mod, og det er da også kun Brøndby, der har formået at vinde over holdet.

Jonas Damborg og Mads Hvilsom er fortsat ude med skader det samme er Alexander Baun - mens Oliver Thychosen er blevet skadet.

OB:
OB måtte tage fra Faurm i seneste spillerunde med et nederlag i bagagen. Men det var efter en kamp, hvor det fynske hold i den grad burde have scoret og nok også have sikret fundamentet til en sejr, der kunne have sendt dem helt frem i sub-toppen af tabellen. Skarpheden og heldet var ikke til stede, og så resulterede det i sæsonens tredje nederlag.

OB'erne fik igen ellers vist, at holdet har en offensiv, som man skal være ganske påpasselig med som modstander, og der skal nok komme godt med point på kontoen, hvis afslutningene får den sidste snert - og der skal ikke meget til.

OB har hentet frisk kraft til holdet i form af venstre back Kingsley Madu, der har trænet med i klubben i de seneste uger, han er dog ikke at finde i kamptruppen til opgøret..

Der er ingen registrerede skader eller karantæner at bekymre sig om for træner Jacob Michelsen.

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Cappis, Pedersen, Babayan - Kristoffersen, Kirkevold

OB (3-5-2): Christensen - Leeuwin, Tverskov, Lund - Laursen, Greve, Drachmann, Opondo, Lund - Kadrii, Svendsen 

Profilen:
Rasmus Minor slider og slæber i Hobros forsvar, og selv om forsvaret endnu har det første "clean sheet" til gode i sæsonen, har styrmanden fået sat sit vigtige præg på holdets præstationer. Rasmus Minor er nemlig den spiller i hele ligaen, der har flest registrerede succesfulde tacklinger med i alt 23 af slagsen. Det er hele seks flere end nummer to på listen, der sjovt nok er holdkammereten Edgar Babayan, der huserer i offensiven.

Men når Rasmus Minor ud over rollen som tackle-konge på samme tid ligger nummer fire over flest clearinger med 35 - så må man sige, at den 30-årige i den grad er sit holds største og bedste oprýdder.

Vidste du, at..:
Dommer Morten Krogh topper listen over uddelte røde kort i sæsonen. Den 31-årige dommer har nemlig allerede trukket det røde kort to gange - og har gjort det i sine seneste to dømte kampe. I runde 4 blev det gult rødt til FC Midtjyllands Erik Sviatchenko, mens det i runden efter blev til gult rødt til AGF's Nicolai Poulsen.
I sjette spillerunde sad Morten Krogh over som dommer, men fredag aften kan han altså lave "hattrick," hvis det røde kort atter bliver luftet. 

Dom:
Godt nok har Hobro IK fået høstet point i fem af seks kampe i sæsonen, mens OB blot har præsteret det tre gange. Men der skal ikke herske tvivl om, at OB har været det bedst spillende mandskabs af de to, når det kommer til eksplosivitet og fremadrettet spil.

Det vil OB forsøge igen, og mulighederne for at trykke hjemmeholdet godt tilbage på banen, må være til stede. OB har den bedste kvalitet og tager tre vigtige point i Hobro. Bud på resultatet: 0-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus