• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: Hvidovre - Brøndby IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet er klar med optakten til rivalopgøret på den københavnske Vestegn mellem Hvidovre og Brøndby IF.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Pro Ventilation Arena, Hvidovre
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
På TV: 6eren
Hashtag: #hifbif #sldk

Holdnyt:
Hvidovre
Oprykkerne har fortsat deres første Superliga-sejr til gode, selvom de kom tæt på i mandagens møde med FC Nordsjælland. Havde Andreas Smed haft en skarpere indlægsfod, så havde den været der.

Men selvom det kun blev til et point mod Farum-klubben, så kunne Per Frandsen tage en masse med videre fra kampen. Hvidovre gik på kompromis med deres overfaldsfodbold, og det var som om, at det gav pote.

Man kan sagtens forestille sig, at de vil forsøge samme taktik mod Brøndby IF, der under Jesper Sørensen har haft problemer med at låse lavtstående modstandere op. Og når taktikken samtidig gik så godt mod sidste sæsons sølvvindere, så er det svært at forestille sig, at Per Frandsen piller alt for meget ved sin startellever.

Cheftræneren må undvære Nicolai Clausen, men til gengæld er der godt nyt, da flere af de skadede spillere - som Marco Ramkilde - træner igen. Oprykkeren har ingen spillere i karantæne, men både Matti Olsen og Magnus Fredslund ryger i skammekrogen ved tre strafpoint.

Brøndby IF
Jesper Sørensens mandskab kom en smule ned på jorden igen, da deres stime på fem sejre i streg blev brudt mod ærkerivalerne fra FC København senest.

Brøndby IF var i første halvleg klart bedst og skulle have dræbt kampen. Men det lykkedes de ikke med, og så vandt FCK med 3-2 til allersidst. Det er naturligvis en streg i regningen, men som Jesper Sørensen også sagde efter kampen: "så er der mange ting at tage med videre."

Det skal man kunne se mod Hvidovre, hvor Brøndby IF på papiret er kæmpe favoritter. De skal hente tre point, hvis ikke kritikkerne skal begynde at krybe sig tilbage.

Til opgøret er Jesper Sørensen uden tre mand. Forsvarsspillerne Sebastian Sebulonsen og Henrik Heggheim er ude med skader, og så er Mathias Greve også fortsat ude.

Bud på startopstillinger:
Hvidovre IF (5-3-2): Filip Djukic - Ahmed Iljazovski, Matti Olsen, Malte Kiilerich, Daniel Stenderup, Philip Rejnhold - Christian 'Greko' Jakobsen, Jonas Gemmer, Martin Spelmann - Marcus Lindberg, Lirim Qamili

Brøndby IF (3-5-2): Patrick Pentz - Kevin Tshiembe, Frederik Alves, Jacob Rasmussen - Sean Klaiber, Josip Radosevic, Daniel Wass, Nicolai Vallys, Marko Divkovic - Mathias Kvistgaarden, Ohi Omoijuanfo

Dom:
Hvidovre vil altid være underdog, og de vil på papiret altid tabe til ligaens øvrige modstandere. Men hvis de selv spiller op til deres niveau og modstanderen gør det modsatte, så venter deres første sejr fortsat på dem. Men det bliver ikke mod Brøndby, da vi byder på en 3-0-sejr til gæsterne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: