• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Hvidovre IF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Vi er klar med optakten til opgøret mellem Hvidovre IF og FC Midtjylland.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Pro Ventilation Arena, Hvidovre
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #hiffcm #sldk

Holdnyt:
Hvidovre IF
Vi har efterhånden skrevet det nogle gange: Det er ved at være sidste chance, hvis Hvidovre IF skal gøre sig forhåbninger om at overleve i Superligaen.

Peter Lassens charmerende oprykkerklub har ikke haft niveauet indtil videre og leder stadig efter sæsonens første sejr. Senest tabte man 0-4 i Parken. Tre gange har man formået at spille uafgjort, så det er den sølle pointhøst efter 13 runder i dansk fodbolds bedste række.

Hvidovre har ni point til OB over nedrykningsstregen, så man er tvunget til at hente nogle sejre inden afslutningen på efteråret, hvis man for alvor skal tro på overlevelse.

Pokalen endte også med at gøre ondt onsdag aften, hvor man tabte med 1-5 hjemme til Silkeborg IF. Dermed er klubben ude af turneringen.

Per Frandsens tropper står bare notetret for fem scoringer i denne sæson - det er hovedårsagen til, at det er gået så dårligt. Selv om man har lukket flest mål af alle ind, er det offensiven, der har været det største problemer ud af for mange problemer.

Til opgøret er Hvidovre IF formentlig fortsat uden en skadet Mads Kaalund. Klubben har ikke udsendt en trupliste.

FC Midtjylland
Det tog noget tid, men nu har FC Midtjylland for alvor fået gang i spillet og resultaterne og kan se tilbage på en stime, hvor man har fået 13 af de seneste 15 mulige point, så nu er man nummer fire i Superligaen - fem point efter topholdet FC København.

Ikke alt har værert godt på det seneste dog, da klubben led et nederlag til FC København i pokalturneringen onsdag. Dermed vinder man ikke pokalen i år og skal sætte sin lid til en sejr i Superligaen, hvor man altså har spillet sig tilbage i topstriden.

FCM kommer til opgøret med flere skader i truppen. Joel Andersson, Jonas Lössl, Juninho, Emiliano Martinez og Marrony er alle fortsat ude.

Karantæner:
Hvidovre IF: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hvidovre IF (4-3-3): Djukic - Iljazovski, Hansen, Stenderup, Nielsen - Spelmann, Gemmer, Gehrt - Qamili, Thomsen, Jakobsen

FC Midtjylland (4-4-2): Fraisl - Dalsgaard, Ingason, Bech Sørensen, Paulinho - Gigovic, Olsson, Sørensen, Simsir - Cho, Brynhildsen

Dom:
Nok kan man sige, at Hvidovre IF har vist positive tegn i nogle kampe, men det er bare svært at se, hvor sejren skal komme fra. Samtidig er FC Midtjylland godt kørende for tiden og har hentet mange point i Superligaen.

Det gør FCM til storfavorit. 2-0 til klubben fra Ikast og Herning.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: