• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Lyngby BK - FC København

Optakt: Lyngby BK - FC København

De danske mestre skal møde Superligaens største overraskelse.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Canal 9
Twitter: #LBKFCK #sldk

Holdnyt:

Lyngby BK:
Godt nok blev det til et lidt ærgerligt nederlag på 0-1 hjemme til AC Horsens, men det fjerner stadig ikke fokus fra det, der har været en glimrende sæson for oprykkerklubben.

Der resterer ni kampe af grundspillet, hvor Lyngby i øjeblikket er placeret på femtepladsen og med tre point ned til AC Horsens, der ligger lige uden for det interessante slutspil.

Til opgøret mod FC København er Michael Lumb med sikkerhed ude, og ellers kan David Nielsen stort set arbejde videre med de spillere, der indtil videre har leveret stærke præstationer i efteråret.

Mod FC København skal Lyngby se, om klubben kan blive den første, der slår FCK i denne sæson.

FC København:
De danske mestre har spillet mange kampe i denne sæson, og der resterer stadig fem, inden eefteråret er forbi. Fire i Superligaen og en enkelt i Champions League. FCK-spillerne så trætte ud sidst i opgøret mod FC Porto, og det er spørgsmålet, om ikke manager Ståle Solbakken går med tanker om ændringer i startopstillingen. Tom Høgli, Jan Gregus og Jores Okore er nogle af dem, der kan komme i startopstillingen.

FC København har endnu ikke tabt i Superligaen i denne sæson og har ni point ned til Brøndby på andenpladsen, så der er oven i købet plads til at dumme sig en gang eller to, omend det nok ikke er i Ståle Solbakkens interesse at tabe terræn.

Til opgøret er Danny Amankwaa og Andreas Cornelius med sikkerhed ude, mens Federico Santander nok er det samme.

Karantæne:
Lyngby BK: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-2.3-1): Hansen - Munksgaard, Tauber, Sørensen, Højer Nielsen - Ørnskov, Christjansen - Fosgaard, Rygaard, Larsen - Kjær

FC København (4-4-2): Olsen - Høgli, 'Zanka', Johansson, Augustinsson - Kusk, Gregus, Delaney, Toutouh - Verbic, Pavlovic

Profilen:
Målmand Jesper Hansen skal formentlig spille en rigtig god kamp, hvor Lyngby skal have point. Sådan er det, når man møder FC København. Den danske landsholdsmålmand har gang i en god sæson, så det kan sagtens tænkes, at det sker. Keeperen er stærk i alle facetter af spillet og har flere gange i denne sæson reddet point til Lyngby.

Vidste du, at...:
FC København går ind til kampen som favorit, og statistikken taler også sit tydelige sprog. 13 gange i træk i Superligaen har FC København besejret Lyngby.

Dom:
Selv om det er et FCK-hold, der har spillet mange kampe og virkede træt efter klubbens Champions League-opgør mod FC Porto, er det en kamp, som FC Kbeønhavn bør vinde. Også med tanke på, at Lyngby åbenbart er et hold, som FCK har det godt med at møde. 2-0 til FCK.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020