• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Claes

Optakt: Lyngby BK - FC København

Foto: Lars Ronbog

Oprykkerne får fredag aften besøg af Jess Thorups mandskab. Her giver Tipsbladet dig en optakt til opgøret.

Af Lasse Claes

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV 3 Sport og Viaplay 
Hashtag: #lbkfck #sldk

Holdnyt
Lyngby BK 
Fredagens hjemmehold har fortsat den første sejr i Superligaen til gode. Alligevel har Lyngby været et herligt bekendt med en offensiv tankegang på fodboldbanen. Senest tabte holdet med 1-0 i Aarhus i en kamp, hvor de ikke kendte deres besøgelsestid. 

Heldigvis for Freyr Alexandersson ligner det lige nu, at cheftræneren vil have hele sin trup til rådighed til kampen mod FC København. Kun Frederik Gytkjær er noteret som tvivlsom i øjeblikket. 

Lyngby må ligeledes glæde sig til at komme tilbage på hjemmebanen, hvor det endnu ikke er blevet til nederlag i denne sæson. Først klarede oprykkerne 2-2 med Silkeborg, mens det for to uger siden blev til et magisk comeback mod FC Midtjylland, hvor 0-3 blev vendt til 3-3. 

FC København
Løverne spillede sæsonens bedste kamp tirsdag aften, da Trabzonspor blev slået med 2-1 i kvalifikationen til Champions League. FC København var klart banens bedste hold, og hvis det ikke havde været for et afrettet skud, var det med stor sandsynlighed blevet 2-0. 

Det flotte resultat kan betyde, at Jess Thorup sparer nogle profiler mod Lyngby, fordi returkampen i Tyrkiet allerede venter onsdag - og den kan være mange, mange millioner værd. 

Kamil Grabara er fortsat ude med en skade, ligesom Roony Bardghji, Nicolai Boilesen, David Khocholava og Mohamed Daramy heller ikke er med til opgøret grundet skader. De var ellers med i truppen i midtugen. 

Karantæner
Lyngby BK: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger
Lyngby BK (5-3-2): Ipsen - Gregor, Bjelland, Riis, Hamalainen, Mølgaard - Kaastrup, Rømer, Westergaard - Nielsen, Kristensen

FC København (4-2-3-1): Ryan - Ankersen, Vavro, Lund, Kristiansen - Lerager, Falk - Claesson, Biel, Bøving - Babacar

Profilen
Pep Biel var en af de mere usynlige FC København-stjerner mod Trabzonspor. Men når der er Superliga-bold på menuen, plejer han at være involveret i de fleste af hovedstadsklubbens mål. Det kunne sagtens også være tilfældet mod Lyngby. 

Vidste du, at...:
Lyngby og FC København har ikke spillet 0-0 siden den 9. april 2001. Og det er uanset, om der har været tale om en træningskamp, en pokalkamp eller en kamp i Danmarks bedste fodboldrække. Derfor er der næsten garanti for mål fredag aften på Lyngby Stadion. 

Dom
Gæsterne har ikke råd til at smide flere point i Superligaen, og kravet er derfor tre point mod Lyngby. FC København skal være et bedre hold, og det viser de ved at vinde 1-3. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel