• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: Lyngby Boldklub - AGF

Foto: Getty Images

Et direkte opgør om sjettepladsen i Superligaen venter søndag.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkagf #sldk

Holdnyt
Lyngby Boldklub

Det er forståeligt, hvis spillere og trænere i Lyngby Boldklub gik indtil landskampspausen med en ærgerlig smag i munden. En fornem stime på seks kampe uden nederlag blev stoppet af en dårlig præstation mod Silkeborg IF, hvor De Kongeblå indkasserede et nederlag på hele 0-5.

Trods nederlaget holdt Lyngby fast i deres sjetteplads i Superligaen, men der skal point på bordet søndag, hvis Freyr Alexanderssons mandskab fortsat skal ligge dér i næste uge. Søndagens modstander, AGF, er på syvendepladsen og er kun ét point efter.

Lyngbys fornemme sæsonstart skyldes ikke mindst stærke præstationer fra flere unge spillere. 20-årige Tochi Chukwuani har imponeret på midtbanen, 21-årige Willy Kumado arbejder stenhårdt på højre wingback, og 21-årige Andri Gudjohnsen har bombet løs i angrebet.

På det seneste har Lyngby også haft glæde af en erfaren herre i Gylfi Sigurdsson, og spørgsmålet er, om han ikke snart banker på til en startplads. Han startede i hvert fald inde og scorede to gange for Island tidligere på ugen. 

Lyngby kan glæde sig over at have Parfait Bizoza, Lauge Sandgrav og Johan Meyer tilbage i kamptruppen.

AGF
AGF’s stime uden sejr i Superligaen er nu på fem kampe, efter at “De Hviie” i sidste spillerunde delte med FC København.

Til gengæld taler statistikken for, at Uwe Röslers mandskab for en forløsende sejr søndag. Siden den tyske træner overtog tøjlerne i AGF sidste sommer, har århusianerne mødt Lyngby Boldklub tre gange. Resultaterne? 1-0, 1-0 og 1-0 - alle i AGF’s favør. I de to seneste opgør har det desuden været med den tidligere Lyngby-spiller Patrick Mortensen som målscorer.

Angriberen har i denne sæson også været omdrejningspunktet i århusianernes offensiv med fem mål og tre assister, så han har været involveret i otte af de 12 mål, AGF har scoret i Superligaen. Det er med andre ord en mand, Lyngby skal holde øje med.

Mikkel Duelund og Kevin Yakob er ude med langtidsskader. Michael Akoto er heller ikke klar, og så er Mads Emil Madsen atter fraværende, selv om han var tilbage på bænken mod FC København.

AGF har dog Tobias Anker tilbage.

Karantæne
Lyngby Boldklub: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (3-5-2): Mads Kikkenborg - Pascal Gregor, Magnus Jensen, Marc Muniesa - Willy Kumado, Marcel Rømer, Gylfi Sigurdsson, Tochi Chukwuani, Kolbeinn Finsson - Frederik Gytkjær, Andri Gudjohnsen

AGF: (3-4-2-1): Jesper Hansen - Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Mats Knoester - Felix Beijmo, Nicolai Poulsen, Magnus Knudsen, Gift Links - Tobias Bech, Mikael Anderson - Patrick Mortensen

Dom:
AGF har som nævnt en forrygende statisk mod Lyngby Boldklub under Uwe Rösler, men De Kongeblå har været stærke i denne sæson, især på hjemmebane. Derfor tror vi ikke på, at århusianernes gode stime mod Lyngby fortsætter. Det slutter 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: