• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Lyngby Boldklub - FC København

Foto: Getty Images

Har FC København taget de dårlige Superliga-takter med sig på den anden side af corona, eller er Ståle Solbakkens mandskab til at kende igen? Anden pinsedag står løverne over for Lyngby Boldklub, der er gode på hjemmebane.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag den 1. juni klokken 18.00
Spillested: Lyngby Stadion 
Dommer: Anders Poulsen
På TV: Canal 9
Hashtag: #lbkfck

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
Muligheden for top seks har længe været i spil for Lyngbys oprykkere, men efter 0-3-nederlaget mod AaB før coronapausen er løbet kørt for Christian Nielsens mandskab. Så nu handler det om at få det bedst mulige udgangspunkt i slutspillet, og de kongeblå står med gode kort på hånden.

Spillerne i Lyngby Boldklub var hjemsendte, mens fodbolden lå helt stille, men de blev kaldt tilbage, så snart det var muligt, og de har efterhånden fået nogle uger sammen på træningsbanen. Ellers er der ikke det store at berette fra den front. Der har været meget roligt omkring Lyngby i coronapausen.

Oprykkerne har hentet 25 af de 31 point på hjemmebane, og den statistik skal Lyngby huske på, selv om stadion altså vil være tomt anden pinsedag. De kongeblå varmede op til FCK-kampen med to testkampe mod Brøndby IF, og de kastede både en sejr og et nederlag af sig. 

Frederik Gytkjær og Nicolai Geertsen vender tilbage fra karantæne. 

FC København:
Det var tæt på chokerende at følge FC København i Superligaen før coronapausen. 

De danske mestre har tabt til både Esbjerg fB og AC Horsens, mens det også blev til pointtab mod Silkeborg IF. AaB blev besejret hjemme i Telia Parken, men selvsamme AaB har også ekspederet FCK ud af pokalturneringen.

Facit er, at mesterskabet er meget langt væk for FC København - nok også for langt.

Det har været en lang sæson for FC København med mange kampe, og batterierne så ud til at være flade i hovedstaden. Nu er spørgsmålet, om de er blevet tanket så meget op i løbet af de seneste to måneder, at holdet kommer ud med en helt ny energi. FCK-spillerne har ikke været hjemsendte under corona og har dermed været på træningsbanen under hele forløbet.

Set med FCK-briller har coronapausen ført én rigtig god ting med sig. Jonas Wind, som ingen regnede med at se ret meget mere til i denne sæson, kan nå at gøre comeback, og han bliver en klar forstærkning for løverne, hvis han kan genfinde formen hurtigt. Det bliver dog ikke mod Lyngby. Den unge angriber er blevet ramt af et lille tilbageslag og må holde nogle ugers pause.

Ståle Solbakken må også undvære Dame N'Doye, mens Nicolai Boilesen heller ikke er klar. Viktor Fischer er ude i en "kortere periode" og er heller ikke med Lyngby-kampen.

FC København har spillet to testkampe frem mod Superligaens genstart. 2-2 mod OB i den første kamp blev fulgt op af en 3-1-sejr over SønderjyskE.

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Geertsen, Gregor, Da Silva - Rømer, Enghardt, Hebo - Corlu, Gytkjær, Nielsen

FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Biel, Zeca, Stage, Falk - Santos, Daramy

Profilen:
Man fornemmer, at Mohamed Daramy står på tærsklen til sit helt store gennembrud, men foreløbig lader det vente lidt på sig. Han skal imidlertid blive meget spændende at følge mod Lyngby. Stortalentet scorede i begge FCK's testkampe, og han ligner en starter i mandagens opgør med både Jonas Wind og Dame N'Doye ude af ligningen.  

Vidste du, at..:
Kan Lyngby spænde ben for FC København, vil det helt sikkert glæde David Nielsen og AGF. Netop David NIelsens navn toner frem, når man kigger på de indbyrdes møder mellem Lyngby og FCK. AGF-træneren står noteret for flest scoringer i de indbyrdes kampe - otte stk. David Nielsen har både spillet for Lyngby og FCK.

Dom:
FC København har nu skuffet så mange gange, at en sejr mod Lyngby slet ikke er givet. Tværtimod kan de danske mestre formentlig se frem til en svær kamp mod et af ligaens rigtig gode hjemmehold.

Det havde været analysen for to måneder siden, men i kølvandet på coronapausen er det tæt på umuligt at spå om, hvor holdene står. FCK bør være favoritter mod Lyngby, men hvis løverne fortsætter, hvor de slap inden pausen, bliver det vanskeligt mandag aften, og så kan der sagtens vente endnu et skuffende pointtab. Vi byder ikke desto mindre 2-1 til gæsterne fra FCK.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FCN-træner roser ung profil: Der er potentiale til højeste niveau

Læs også:Randers jagter top seks-plads: Det ville være en kæmpe succes

Læs også:DIF: Klubber kan risikere at dreje nøglen om

Læs også:Ajax mod FCM i Youth League: Som det ser ud lige nu, kommer vi til Danmark

Læs også:Superligaen og 1. division smækker dørene: Fortsat tomme tribuner

Læs også:Ekspert advarer: Corona kan ramme transfers og koste Supeligaen millioner

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus