Video : Tipsbladet
Superliga

Lyngby Boldklub - Hvidovre IF

Lyngby nærmer sig nedrykningsstregen efter nederlag i årets to første kampe. Får nordsjællænderne vendt skuden hjemme mod bundproppen Hvidovre?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14:00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
Fredag landede en bombe i Lyngby, da man efter blot 50 dage sagde farvel til norske Magne Hoseth som cheftræner.

Assistenttrænerne Mads Kristensen og Mikkel Beckmann kommer derfor til at stå på sidelinjen og styre slagets gang i opgøret mod Hvidovre IF søndag eftermiddag.

Magne Hoseth havde ambitioner på bolden og et ønske om at spille mere fodbold, og nu bliver det så interessant at se, om assistent-duoen kører videre i samme spor, eller om man går tilbage til det mere solide og direkte spil, som kendetegnede Freyr Alexanderssons Lyngby.

Uanset har Lyngby hårdt brug for en sejr for at hviske tavlen ren efter en skidt start på foråret, hvor man på trods af et flot efterår er havnet i nedrykningssølet.

Med fire point til Vejle i forårets to første kampe, er der for alvor kommet spænding i bunden af rækken. Aktuelt er der blot fire point fra Randers på syvendepladsen til Vejle på 11. pladsen, og herimellem finder vi OB, Lyngby og Viborg, som alle er fedtet godt ind i nedrykningsstriden som det ser ud nu.

Enock Otoo, Tobias Storm, Johan Meyer, Lauge Sandgrav, Michael Opoku og Rezan Corlu er siet fra til opgøret. Dog er det meget positivt for Lyngby, at Frederik Gytkjær er blevet klar, ligesom Andreas Bjelland er tilbage fra karantæne.

Hvidovre IF:
3-1 nederlaget til Randers i forårspremieren slukkede enhver tro på Superliga-overlevelse for Hvidovre. Matematisk kan det selvfølgelig stadig lade sig gøre at klare frisag, men med blot én sejr i de første 19 runder af sæsonen, virker det alligevel noget usandsynligt.

Storkøbenhavnerne har dog ikke slået op i banen endnu, og således blev det til et lidt overraskende, omend fortjent, point i weekendens hjemmekamp mod Viborg. Hvidovre var både oppe med 1-0 og 2-1 i anden halvleg, men det rakte i sidste ende kun til et enkelt point efter en sen udligning fra midtjydernes Said.

Kampen mod Viborg var ikke den kønneste af slagsen, men for Hvidovre var der flere positive aspekter at tage med sig videre, selvom det blot blev til ét point. Per Frandsens mandskab var godt med igennem hele opgøret, udfaldende var færre end vi tidligere har set, mål fra både Papa og Makienok, og endnu en opløftende præstation fra lejesvenden Thomas Jørgensen, som virkelig pynter på holdet med sin offensive flair.

Filip Djukic og Mads Kaalund var ikke med senest og forventes heller ikke at blive klar til dette opgør.

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Ingen
Hvidovre IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (3-5-2): Jensen - Gregor, Bjelland, Riisgaard Jensen - Kumado, Winther, Rømer, Chukwuani, Finnsson - Gudjohnsen, Gytkjær

Hvidovre IF (4-3-3): Kappenberger - Iljazovski, Olsen, Stenderup, Nielsen - Jørgensen, Gemmer, Spelmann - Papa, Makienok, Qamili

Dom:
Der er ikke så meget at rafle om søndag eftermiddag i Lyngby. Hjemmeholdet er desperate for sejr efter nederlag i årets to første kampe, og en hjemmekamp mod bundproppen Hvidovre skal død og pine kaste tre point af sig.

Der er derfor grobund for en underholdende affære på Lyngby Stadion, da værterne ikke kan stille sig tilfredse med andet end en sejr, mens Hvidovre ikke længere har noget at miste i bunden af rækken.

Gæsterne har fundet vej til netmaskerne i årets to første kampe, og med en velspillende kreatør i Jørgensen, kan de også gøre ondt på Lyngby.

Dommen lyder på mål i begge ender, men Lyngby løber med sejren. 2-1 til hjemmeholdet.