• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Lyngby Boldklub - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Superligaen er tilbage, og oprykkerne Lyngby Boldklub møder bronzevinderne fra Silkeborg IF i et spændende opgør.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Canal 9
Hashtag: #lbksif #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
Velkommen tilbage til Superligaen, Lyngby Boldklub. De Kongeblå satte en flot spurt i gang i foråret i NordicBet Ligaen og sikrede sig oprykning foran FC Helsingør og Hvidovre. Dermed blev det kun til en enkelt sæson i den næstbedste række i denne omgang.

LBK kommer med et spændende trænernavn i form af Freyr Alexandersson, der får debut på det øverste niveau i Danmark. Han har blandt andet en fortid som islandsk landstræner, og så førte han i sidste sæson LBK i Superligaen.

Klubben har også en spændende trup, hvor Andreas Bjelland som det mest kendte navn nu kommer retur til Superligaen.

Truppen er ikke spækket med stjerner, men der er flere spændende spillere, der nu får chancen på øverste niveau. Og man kan fint holde øje med spillere som Adam Sørensen, Magnus Kaastrup samt bare 18-årige Sanders Ngabo. Man har også forstærket angrebet med den to meter høje Mathias Kristensen, der scorede godt med mål for Nykøbing FC.

Testkampene har budt på sejre over Nykøbing FC og HB Køge, mens man også har tabt til Rudersdal og Brøndby IF.

Frederik Gytkjær, der døjer med en hovedskade, er ikke udtaget til søndagens kamp. Til gengæld er Magnus Kaastrup udtaget, selvom han ikke var med i den sidste testkamp. 

Silkeborg IF:
Sidste sæsons helt store overraskelse i Superligaen skal nu forsøge at følge op. Klubben har sikret sig mindst otte europæiske kampe i dette efterår, da man er sikret et europæisk gruppespil. Om det så er Europa League eller Conference League bliver først afgjort i august.

Kent Nielsen har indtil videre ikke mistet en eneste spiller fra startopstillingen, og samtidig kan han glæde sig over, at venstrebacken Lukas Engel, der var så fremragende for holdet i foråret, er købt fri af Vejle Boldklub. Samtidig har man styrket bredden med en lejeaftale for Lukas Klitten fra Frosinone.

I testkampene har SIF lignet det hold, man så i sidste sæson. Det er blevet til en sejr på 2-0 over FCK, 2-0 over tyske St. Pauli og senest 2-1 over Hostein Kiel. Alle tre kampe på udebane.

I premieren mod Lyngby må Kent Nielsen dog undvære den småskadede Nicolai Vallys, der i sidste sæson blev kåret til Forårets Profil i Superligaen. André Calisir, Lukas Klitten og Alexander Busch sidder ligeledes ude med småskader, mens Gustav Dahl, Alexander Lind og Niclas Holm Pedersen er ude med længere skader.

Karantæner:

Lyngby Boldklub: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (3-5-2): Ibsen - Gregor, Bjelland, Hamalainen - Jørgensen, Westergaard, Thellufsen, Winther, Sørensen - Kristensen, Nielsen

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Felix, Engel - Klynge, Brink, Thordarson - Jørgensen, Tengstedt - Helenius

Profilen:
Rasmus Carstensen er Silkeborgs største salgsemne, og der venter ham en sjov duel, når han står over for Adam Sørensen, der som Carstensen er hurtig, arbejdsom og udfordrende. Carstensen skal vise, at han kan bygge på en stor sæson i fjor. Det er stadig forventningen, at han bliver solgt i løbet af denne sommer.

Vidste du, at...:
Lyngby Boldklub har de senere år haft et godt tag på Silkeborg IF på egen bane. SIF har ikke vundet de sidste fem kampe i Lyngby, og man skal tilbage til 2011 for at finde seneste SIF-sejr i Lyngby.

Dom:
Det er et spændende opgør, der venter i Lyngby. Hjemmeholdet kommer med selvtillid efter en strålende sæson i NordicBet Ligaen i fjor og kan ride videre på succesoplevelserne. Og man har også et godt tag på SIF.

SIF kommer omvendt i samme form som sidste sæson, med de samme spillere og med gode resultater i bagagen. Det ligner ærlig talt, at Kent Nielsens hold kan køre videre fra sidste sæson, og det gør også holdet til favorit i Lyngby.

2-1 til Silkeborg. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub