• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Lyngby Boldklub - Viborg FF

Foto: Rene Schutze/Getty Images

Det lykkedes ikke Lyngby Boldklub at vinde en kamp i første halvdel af grundspillet. Nu indleder De Kongeblå anden halvdel mod Viborg.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion 
Dommer: Aydin Uslu 
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #lbkvff #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
Det blev ikke i den første halvdel af grundspillet, Lyngby Boldklub vandt en kamp. Det skal oprykkerne forsøge at forbedre markant i anden halvdel - startende mod Viborg FF.

I seneste runde blev det til et enkelt point i bundkampen mod Brøndby IF, og Lyngby kunne i det opgør glæde sig over, at de scorede tre mål - det kunne sagtens være blevet til endnu flere, havde det ikke været for en velspillende Mads Hermansen.

Lyngby er langt hen ad vejen en charmerende oprykker, som gerne vil dyrke det seværdige fodboldspil, men det nytter som bekendt ikke så meget, hvis der ikke kommer point på kontoen, og halvvejs inde i grundspillet kan man ikke sige andet end, at De Kongeblå ligner en stensikker nedrykker. 

Hjemmeholdet har i ugens løb skrevet kontrakt med den hollandske midtstopper Timo Tetschert, der blandt andet har erfaring fra Serie A. Han er med i truppen til fredagens opgør. 

Kristian Riis er fortsat ude. 

Viborg FF:
En tredjeplads efter de første 11 kampe ville Viborg FF utvivlsomt gerne have solgt den for på forhånd. 

Det er en yderst velsmurt maskine, de har sat sammen i domkirkebyen, og derfor er man heller ikke for alvor bekymret på Viborgs vegne, selv om holdet må klare sig uden Jostin Lonwijk, der er blevet solgt til Dynamo Kiev. 1-1-opgøret mod arvefjenderne fra FC Midtjylland i seneste runde gav i hvert fald ikke anledning til panderynker.

I det opgør var offensivspilleren Ibrahim Said her, der og alle vegne, og det kommer han også til at være de kommende år for Viborg FF - mandag forlængede han nemlig sin kontrakt med klubben. 

Viborg er i øvrigt den klub i Superligaen, der har skabt fleste åbne chancer i denne sæson. 24 er jyderne noteret for - det er seks flere end FC Nordsjælland og FC København. 

Marokhy Ndione, Daniel Anyembe og Lamin Jawara er på skadeslisten. 

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Ingen
Viborg FF: ingen

Bud bud startopstillinger:
Lyngby Boldklub (3-5-2): Kikkenborg - Rømer, Gregor, Hey - Jørgensen, Chukwuani, Corlu, Westergaard, Sørensen - Finnbogason, Gytkjær

Viborg FF (4-3-3): Lund - Gaaei, Zaletel, Bürgy, Bundgaard - Bonde, Grønning, Leemans - Mortimer, Groot, Said

Dom:
Viborg var formentlig et af de hold, Lyngby inden sæsonen drømte om at kunne bide skeer med, men Jacob Friis' mandskab virker til at være et niveau over De Kongeblå, og det vil man også kunne se fredag aften, hvor Viborg besejrer Lyngby med 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: