Superliga

Optakt: Lyngby - FC København

Hjemmeholdet kan spille sig væk fra bunden med en sejr. Til gengæld kan udeholdet blive danske mestre. Kampen mellem Lyngby og FC København torsdag eftermiddag har alt, hvad man kan ønske sig af en solbeskinnet påske-kamp i Superligaen.

Status:
Det kan blive en festdag af de helt store på torsdag i Lyngby. Med en sejr er FC København danske mestre for niende gang i alt og for femte gang de seneste seks sæsoner. Dybt imponerende af Danmarks klart bedste hold netop nu, men spørgsmålet er, om champagnepropperne allerede får lov at springe torsdag. For Lyngbys hjemmehold har også alt at spille for.

De blå vikinger har efter en skidt forårsstart fået bedre styr på sagerne i de seneste par runder. En hjemmesejr over FC Midtjylland blev i søndags fulgt op af et enkelt point i Randers, og det er tydeligt at se, at den manglende fysik og kondition, som oprykkerne led af i starten af foråret, nu er et overstået kapitel. Lyngby er et hold, der så godt som aldrig går fra banen uden at score, og netop derfor er de en trussel mod alle hold i Superligaen. Om de også er det mod suveræne FC København, skal Niels Frederiksens tropper vise torsdag.

FC København har cruiset gennem foråret uden på nogen måde at imponere lige så meget, som de gjorde før jul. Alligvel er pointene strømmet ind på kontoen, og bortset fra et nederlag i forårspremieren til FC Midtjylland og en pointdeling i Esbjerg, har "Løverne" fået fuld gevinst. Senest vandt et lidt reservespækket FCK-hold uden profiler som Cesar Santin og Mathias "Zanka" Jørgensen ubesværet med 3-1 i Farum. Nu skal de gentage succes få kilometer mod sydøst - i Lyngby.

FC København er, som holdet har været gennem længere tid, uden Sölvi Ottesen og Martin Vingaard. Derudover er der ingen nævneværdige fravær hos "Byens Hold". Det udelukker dog ikke, at spillere som Jos Hooiveld, Kenneth Zohore og Johan Absalonsen kan komme i aktion. Ståle Solbakken har således sagt, at han vil eksperimentere lidt i de sidste runder, men om han også vil gøre det i dén kamp, hvor mesterskabet kan komme i hus, vides endnu ikke. Cesar Santin kommer dog ikke i kamp. Han var ikke en del af den 18-mands-trup, Solbakken offentliggjorde onsdag eftermiddag.

Niels Frederiksen vil til gengæld ikke eksperimentere. Det er sikkert og vist. Lyngby-træneren vil stille med sit stærkeste hold. Desværre med en enkelt undtagelse. Hjemmeholdet må undvære en af forårets bedste spillere i form af U/21-landsholdsspilleren Anders "AC" Christiansen. Bajram Fetai sad ude med en skade i Randers søndag, men han kan være tilbage i Lyngby-truppen mod FCK.

Profil:
Zdenek Pospech har været en af forårets bedste i FCK-trøjen, og han vil holde stædigt fast i formen mod Lyngby. Som altid vil tjekken suse op og ned af højresiden og give Brain Hamalainen sit at arbejde med.

Dom:
FC København vandt 3-1 i Farum søndag. De gentager den bedrift i Lyngby torsdag eftermiddag og sikrer sig dermed det danske mesterskab i suveræn stil. Champagnen er uden tvivl allerede lagt på køl.

Bud på startopstillinger:
Lyngby (4-2-3-1):
Pedersen - Sarr, Tauber, Bresemann, Hamalainen - Hansen, Bertolt - Larsen, Aabech, Fetai - Madsen.

Skader: Sørensen
Karantæne: Christiansen

FC København (4-4-2):
Wiland - Pospech, "Zanka", Antonsson, Wendt - Bolaños, Claudemir, Kvist, Grønkjær- Zohore, N'Doye.

Skader: Ottesen, Vingaard
Karantæne: Ingen