Optakt: OB - AGF
Illustration
Superliga

Optakt: OB - AGF

OB og AGF mødes på den første dag i december til et opgør, fynboerne har revanche til gode efter cirkus-kampen i august. 

Status:
OB var godt i gang med sin bedste kamp i hele 2013. Det var en mild augustaften, holdet førte 2-0 mod slutningen af første halvleg mod AGF og alt så positivt ud for fynboerne. Men så gik det galt. I forening var Jesper Christiansen og Anders Møller Christensen involveret i en klodset AGF-reducering kort før pausen – og i anden halvleg kollapsede OB fuldstændigt og endte med at tabe 3-6 i en forrykt fodboldkamp. 

Sådan gik det for et par måneder siden, da OB og AGF senest tørnede sammen, så fynboerne har revanche til gode i søndagens eftermiddagsklassiker i Odense. OB har i det hele taget det dårligt med at møde AGF i disse år, for de seneste fem indbyrdes kampe har budt på fem nederlag til fynboerne, og seneste OB-sejr er tilbage i maj 2010. 

I det hele taget har OB brug for en succesoplevelse efter fire kampe på stribe uden sejr, for nedrykningsstregen er ikke langt væk, og vinterens kulde er lettere at stå imod med en polstring i form af point. 

I Aarhus har sæsonen også budt på op- og nedture, men den helt store nedtur blev undveget i sidste minut af seneste kamp mod FC Vestsjælland, hvor Søren Larsen sikrede uafgjort. Til gengæld må AGF ærgrer sig over at undvære anfører og målmand Steffen Rasmussen, men reserven Emil Ousager må til gengæld være topmotiveret mod sin tidligere klub, hvor han aldrig fik et gennembrud.

Form i Superligaen:
OB: V-U-T-T-U
AGF:  T-V-V-T-U

Dom:
De to traditionsklubber har begge haft svært ved at komme ind i en rigtig god stime i denne sæson, men en god afslutning vil have stor værdi i den tætte Superliga. Det er sandsynligt, at vi får en jævnbyrdig affære at se, men vi byder på, at OB kommer ud af sin aktuelle mini-krise og tager tre point. 2-1.

Spil på kampens resultat hos TonyBet – klik her 

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Toppel – Ruud, K. Larsen, D. Høegh, Skulason – R. Falk, M. Spelmann, C. O'Brien, E. Larsen – Abdellaoue, Skoubo 

Skader: Møller Christensen, Kadrii
Karantæner: Ingen 

AGF (4-4-2): Ousager – Juel Andersen, Pasanen, Kure, Kirkeskov – Devdariani, Sloth, Povlsen, Akharraz – Lange, Larsen 

Skader: Rasmussen, Petersen
Karantæner: Ingen 

På tv: søndag klokken 17.00 på Canal 9 

Hashtag: #obagf 

Tjek de seneste spilforslag fra Tipsbladet spilekspert – klik her