Video : Tipsbladet
Superliga

OB - Brøndby IF

Både OB og Brøndby lagde fornemt fra land i årets første Superliga-runde, og skal søndag forsøge at følge trop på den gode start, når de krydser klinger på Nature Energy Park i Odense.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16:00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Sandi Putros
På TV: 6’eren

Holdnyt:
OB:
Det var lige, hvad de havde brug for i Odense. Søren Kroghs tropper leverede en særdeles opløftende præstation i forårets første kamp ude mod Viborg, som bød på en 2-1 sejr mod en af de direkte konkurrenter i bunden af rækken.

OB var fyr og flamme i første halvleg. Især Al Hajj var toneangivende fra sin mere tilbagetrukne position på midtbanen og kvitterede således med assist til begge fynboernes scoringer.

Anden halvleg var en mere jævnbyrdig affære, men til forskel fra i efteråret, viste OB, at de kan stå imod selv i kampens mindre gode perioder. Viborg var bedre med efter pausen, men ‘’De Stribede fra Fyn’’ stod godt på banen, og afgav meget få scoringsmuligheder til midtjyderne.

Fredagens sejr sender OB op på rækkens syvendeplads, og endnu vigtigere blev forspringet til Vejle under stregen øget fra tre til fem point.

Sven Köhler er tilbage i truppen, efter at han sad ude med en skade i forårspremieren, og det samme gælder Hans Christian Bernat. Martin Hansen er ikke blevet klar, og desuden glider Agon Mucolli, Magnus Nielsen og Gustav Grubbe ud af truppen. 

Brøndby IF:
Jesper Sørensen og co. fik ligesom OB en yderst lovende start på foråret, da det hjemme på Brøndby Stadion blev til en hårdt tilkæmpet 1-0 sejr i topbraget mod FC Midtjylland.

Det så ellers kulsort ud for Brøndbys vinderchancer, da Henrik Heggheim blev udvist allerede efter 17 minutter. Nordmanden begik et klodset straffespark som bagerste mand, men Pentz reddede Cho’s spark fra ellevemeterpletten, og herefter leverede ‘’drengene fra Vestegnen’’ en formidabel arbejdsindsats.

Én ting er, at Brøndby formåede at holde FC Midtjylland fornemt fra fadet, men, at de samtidig lykkedes med at bide så godt fra sig offensivt og scorer til 1-0, var særdeles fremragende.

Sejren bringer Brøndby op på Superligaens førsteplads med et forspring på et point ned til både FCK og FC Midtjylland.

Kvistgaarden, Cappis og Vanlerberghe sad ude med skader i sæsonens første kamp, men førstnævnte er tilbage til søndagens opgør og udgør naturligvis en markant forstærkning for Brøndby. Tshiembe er ligeledes tilbage efter at have afsonet karantæne, mens Heggheim er ny mand i skammekrogen.

Frederik Alves Ibsen er ikke blevet klar, mens Emmanuel Yeboah ikke er udtaget til truppen. 

Karantæner:
OB: Ingen
Brøndby IF: Henrik Heggheim

Bud på startopstillinger:
OB (3-4-3): Myhra - Slotsager, Paulsen, Helander - Owusu, Trybull, Al Hajj, Mouritsen - Deedson, Kjerrumgaard, Kadrii

Brøndby IF (3-5-2): Pentz - Klaiber, Tshiembe, Rasmussen - Sebulonsen, Greve, Wass, Vallys, Divkovic - Kvistgaaarden, Ohi

Dom:
To af de største vindere fra årets første Superliga-runde mødes søndag eftermiddag i Odense. Begge hold kommer fra flotte præstationer i premieren, og må være propfyldte med selvtillid.

Selvom en del placeringer adskiller de to hold i tabellen, bør OB have udmærkede chancer for at give Brøndby kamp til stregen, hvis ellers presspillet sidder lige så fornemt som mod Viborg.

Fynboerne overraskede stort med en 2-1 sejr på Brøndby Stadion i sæsonens første indbyrdes opgør, og med fornyet tro på tilværelsen, regner jeg med, at hjemmeholdet går proaktivt til værks hjemme i Odense. Tæt og underholdende affære i vente. 2-2.