Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - FC København

Det kører ikke for alvor for hverken OB eller FC København - hvem trækker det længste strå lørdag aften på Fyn?

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 19.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense 
Dommer: Jakob Kehlet 
På TV: 3+
Hashtag: #obfck #sldk

Holdnyt:
OB:
"Hvis nogen siger, det hele går ad helvede til, så tro dem ikke", synger Kim Larsen, som de så vældig godt kan lide på Fyn. Men end ikke den afdøde nationalskjald ville kunne benægte, at krisealarmerne bimler og bamler i OB.

Det var ellers lige blevet en smule bedre. Både AC Horsens og Silkeborg IF blev besejret, men så fulgte et nederlag til Viborg på et næsten fyldt stadion i Odense, og onsdag floppede fynboerne i pokalen og røg ud til Nykøbing FC - hvordan det føles, kan OB bare spørge lørdagens modstandere om.

Dermed er OB parkeret på næstsidstepladsen i Superligaen og uden mulighed for et pokaleventyr at trøste sig med. Bliver den ved med at gå ret meget længere for Andreas Alm?

Skadeslisten i OB tæller Emmanuel Sabbi, Max Fenger og Ayo Simon Okosun. 

FC København:
Det stjernebesatte FC København-mandskab er i det mindste placeret på en slutspilsplads. Ret meget mere at glæde sig over er der heller ikke for Jess Thorup og co. efter de første otte Superliga-kampe. 

Det er helt vildt så svingende, FC København har været, og især de defensive problemer har været tydelige. Mestrene har indkasseret 13 mål indtil videre, hvilket er helt uhørt med tanke på, at FCK blot lukkede 19 mål ind i hele sidste sæson.

Det positive er, at der er rig mulighed at øve sig og blive bedre - FC København spiller cirka hver tredje dag i øjeblikket. 

Akinkunmi Amoo og Kamil Grabara er skadede, mens Marios Oikonomou, Khouma Babacar og Peter Ankersen ikke er udtaget til opgøret. Det samme gælder anfører Carlos Zeca, der får en pause midt i et travlt kampprogram. 

Karantæner:
OB: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Hansen - Mickelson, Paulsen, Mihajlovic, Skjelvik - Gigovic, Tverskov - Tongya, Jebali, Frøkjær-Jensen - Kadrii

FC København (4-3-3): Ryan - Diks, Vavro, Boilesen, Kristiansen - Lerager, Falk, Claesson - Haraldsson, Cornelius, Daramy

Dom:
I en så uforudsigelig liga som Superligaen kan OB naturligvis sagtens slå FC København, og fynboerne har det faktisk med at gøre det glimrenede på hjemmebane, når lige præcis FCK kommer på besøg, men mavefornemmelsen siger, at udeholdet napper en smal sejr lørdag aften. FC København slår OB 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: