Foto: Jan Christensen
Superliga

Optakt: OB - FC Midtjylland

Superligaen - som nu er delt op i to - vender tilbage fredag aften. Her tørner OB og FC Midtjylland sammen i en kamp, hvor begge mandskaber jagter vigtige point i kampen om syvendepladsen, som kan sikre europæisk fodbold efter sommerferien.

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00. 
Spillested: Nature Energy Park i Odense. 
Dommer: Jakob Kehlet 
På TV: TV 3 Sport og Viaplay. 
Hashtag: #obfcm #sldk

Holdnyt
OB
Andreas Alms mandskab sluttede grundspillet af med en meget sløj indsats i Aarhus. Her tabte OB med 0-1 til AGF, og de fynske striber misser dermed top seks igen. 

Heldigvis for OB har de sammen med Silkeborg IF og FC Midtjylland slået et lille hul ned til AC Horsens, Lyngby og AaB, som indtager de tre nederste pladser i kvalifikationsspillet. 

Derfor har fodboldklubben fra Ådalen på Fyn alt at spille for, da de sagtens kan slutte som nummer syv, hvis de sætter 10 gode kampe sammen inden sommerferien. Og den plads kan potentielt give en plads i Europa efter sommerferien. 

Til hjemmekampen mod FC Midtjylland må Andreas Alm undvære sin kaptajn, da Jeppe Tverskov sidder i skammekrogen med karantæne. Derudover er Max Fenger heller ikke en mulighed, fordi han er lejet ud til svensk fodbold i resten af sæsonen. 

FC Midtjylland
Det er en ny udgave af FC Midtjylland, som gæster Odense fredag aften. Siden dramaet i Silkeborg er Thomas Thomasberg blev ansat som ny cheftræner i Herning. 

Og det bliver spændende at se, hvor stort et præg den tidligere Randers-træner har fået sat på sit nye hold. Tager han sin 4-4-2-formation med til FC Midtjylland? Skal ulvene spille mere fysisk? Det er blot nogle af de spørgsmål, som vi muligvis snart får svar på. 

Det er i hvert fald op til Thomas Thomasberg at redde stumperne af en katastrofal sæson på Heden. Der er langt til smil hos Claus Steinlein og kompagni, efter at top seks kiksede, men en plads i Europa efter sommerferien kan måske skabe lidt stemning i FC Midtjylland. Det kræver, at ulvene vinder kvalifikationsspillet i første omgang. 

På skadeslisten har FC Midtjylland Joel Andersson, Astrit Selmani, Paulinho og Júnior Brumado. Og så er Erik Sviatchenko selvfølgelig heller ikke en mulighed, da han er taget til Dynamo Houston i USA. 

Karantæner
OB: Jeppe Tverskov. 
FC Midtjylland: Jonas Lössl. 

Bud på startopstillinger
OB (4-2-3-1): Hansen - Grubbe, Paulsen, Ivancevic, Adelgaard - Manneh, Thrandarson - Minteh, Frøkjær-Jensen, Tongya - Kadrii. 
FC Midtjylland (4-3-3): Olafsson - Thychosen, Dalsgaard, Gartenmann, Bak Jensen - Olsson, Martinez, Gigovic - Isaksen, Simsir, Ashour. 

Dom
FC Midtjylland vandt med hele 5-1, da de gæstede Odense i sommer. Det gentager sig næppe denne gang, hvor det ligner et lige opgør. Men gæsterne har en anelse mere kvalitet, og der bør komme en reaktion grundet en ny cheftræner. Thomas Thomasbergs tropper vinder med 3-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel