• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Optakt: OB - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Tipsbladet er her klar med optakten til mandagens Superliga-kamp i Odense.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #obfcm #sldk

Holdnyt:
OB:
Generelt har OB haft en frygtelig sæson indtil videre, men fynboerne formåede at gå ind til landskampspausen med en stor forløsning, da man i udekampen mod FC Nordsjælland hentede en højest uventet 1-0-sejr på et mål af holdets topscorer, Don Deedson Louicius.

Sejren faldt på et voldsomt tørt sted for cheftræner Andreas Alm, idet OB inden kampen i Farum havde tabt deres forudgående fire Superliga-kampe. Debatten om en mulig fyreseddel rasede i den grad, men de tre point mod Nordsjælland var lidt af en redningskrans for den pressede svenske cheftræner.

Overraskelsen i Farum ændrer dog ikke på, at OB her halvvejs gennem grundspillet ligger på en højst skuffende 10. plads i Superliga-tabellen. Omvendt har Andreas Alms mandskab kun fire point op til top 6, så sæsonen er ikke tabt endnu.

OB har Alasana Manneh tilbage fra karantæne. Martin Hansen måtte udgå med en skade mod FC Nordsjælland, men er tilbage i kamptruppen mod FC Midtjylland. Det kan man til gengæld ikke sige om Tobias Slotsager, der ikke har fundet vej til kamptruppen grundet en skade. 

FC Midtjylland:

En femteplads halvvejs gennem grundspillet var næppe det, FC Midtjylland havde drømt om inden denne sæson. Fem sejre i 11 kampe er ikke specielt imponerende, men 'Ulvene' er trods alt ubesejrede i deres seneste fem kampe, hvor de har hentet ni point.

FC Midtjylland stemplede for alvor ind med 2-0-sejren over FC København i Parken i 10. spillerunde, men derefter formåede Thomas Thomasbergs mandskab ikke at fastholde momentum i den efterfølgende hjemmekamp mod Randers FC.

Efter en skrækkelig første halvleg valgte Thomasberg at flå tre spillere ud i pausen, hvorefter Midtjylland fik vendt opgøret og kom foran med 2-1, inden man sløsede i forsvaret og lod Randers udligne til 2-2.

Det var indskifterne Franculino og Dario Osorio, der vendte opgøret for Midtjylland, så det kan sagtens tænkes, at Thomasberg vælger at give en af de to chancen fra start i Odense.

FC Midtjylland er uden den langtidsskadede Marrony, mens Joel Andersson og Emiliano Martinez sad ude senest. De sidder også ude mod OB, ligesom man også må undvære Juninho, der er seneste tilføjelse til skadeslisten. 

Karantæner:
OB: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Martin Hansen - Nicholas Mickelson, Bjørn Paulsen, Filip Helander, Aske Adelgaard - Alasana Manneh, Sven Köhler - Don Deedson Louicius, Rami Al Hajj, Charly Horneman - Bashkim Kadrii

FC Midtjylland (4-4-2): Jonas Lössl - Henrik Dalsgaard, Sverrir Ingason, Juninho, Paulinho - Oliver Sørensen, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Aral Simsir - Gue-sung Cho, Franculino

Dom:
Nul sejre, to uafgjorte og fire nederlag er status for OB efter sæsonens første seks hjemmekampe. Sejren mod Nordsjælland må have givet en masse selvtillid, og samtidig er FC Midtjylland meget svingende for tiden. Mandagens opgør i Odense kan meget vel ende uden en vinder. Buddet herfra lyder på 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: