• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Pelle Kirchner

Optakt: OB - Hvidovre IF

Foto: Getty Images

Tipsbladet er her klar med optakten til fredagens Superliga-kamp mellem FC Midtjylland og Lyngby.

Af Pelle Kirchner

Kampfakta: 
Kampstart: Søndag klokken 18:00
Spillested: Nature Energy Park
Dommer: Jakob Kehlet 
På TV: TV3 Sport og Viaplay 
Hashtag: #obhif #sldk

Holdnyt:
OB:
Der har sandt for dyden ikke været meget at juble over på Fyn det sidste lange stykke tid. Det skulle da lige være brunsvigerens dag, der fandt sted d. 12.oktober og næsten bliver fejret som en nationaldag på det fynske land. På Nature Energy Park i Odense har der i hvert fald ikke været noget at juble over. Faktisk skal vi helt tilbage til sidste sæson for at finde seneste OB-sejr på hjemmebane i en gældende Superliga-kamp. Den fandt sted 26. maj mod AC Horsens. 

Ja, krisen kradser som aldrig før i OB, og det var tydeligere end nogensinde før, da man måtte lade livet i pokalturneringen med et nederlag på 3-1 til FC Fredericia fra 1.divsion. Lade livet, det måtte Andreas Alm også. I hvert fald som cheftræner for OB. Svenskeren modtog en fyreseddel dagen efter det nærmest pinlige nederlag til Fredericia.

Ind er kommet Søren Krogh som midlertidig cheftræner for fynboerne. Han fik et point i sin første opgave i spidsen for OB, da de spillede 2-2 på udebane mod Lyngby. Men selvom OB kun har vundet én fodboldkamp ud af de sidste otte Superliga-kampe, så er der heldigvis for fynboerne to hold, der har været endnu dårligere. 

Sven Köhler sidder ude med karantæne.

Hvidovre IF: 
Ét af de hold, der trods alt har været ringere, er nemlig søndagens modstander fra Hvidovre. Hvis kridsen kradser i OB, så gør den det nemlig i den grad også i Hvidovre. Hvidovre har stadig til gode at vinde sin første fodboldkamp i denne sæson, hvor det er blevet til sølle tre point på 14 kampe. 

Hvidovre ligner ganske enkelt et hold, der er betydeligt ringere end de resterende 11 hold i ligaen. Og selvom OB har været et af de dårligere hold i denne sæson, så finder sjællænderne ikke meget trøst i at kigge på seneste opgør mod fynboerne. Her løb de nemlig ind i sæsonens hidtid største nederlag på 5-1. 

Det er i virkeligheden svært at finde ét punkt, hvor Hvidovre bare tilnærmelsesvis har kunne måle sig med de andre Superliga-hold. Men især på målscoringsfronten har det set sløjt ud for nyoprykkerne, der blot har scoret seks mål i de første 14 runder. Derfor har man hentet en tidligere Superliga-bomber ind for blandt andre AC Horsens og Brøndby i form af 2-meter-manden Simon Makienok. 

Men her er nøgleordet altså "tidligere". For købet af Makienok har mest af alt virket som et desperat råb om hjælp for Hvidovre, der stadig ikke har fået ham i gang med målene endnu. Hvidovre har hele ti point op til den rigtige side af stregen, hvor netop søndagens modstander fra OB ligger med 13 point. Så hvis ikke håndklædet allerede er kastet i ringen, så bliver den det nok, hvis man taber på søndag. 

Karantæner: 
OB: Sven Köhler 
Hvidovre: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-3-3): 
Hans Christian Bernat - Leroy Owosu, Tobias Slotsager, Filip Helander, Aske Adelgaard - Tom Trybull, Rami Al Hajj, Alassana Maneh - Don Deedson Louicius, Bashkim Kadrii, Charly Nouck 

Hvidovre (4-3-3): Filip Djukic - Magnus Fredslund, Malte Killerich, Daniel Stenderup, Matti Olsen - Martin Spelmann, Jonas Gemmer, Nicolai Geertsen - Lirim Qamili, Simon Makienok, Christian "Greko" Jakobsen 

Dom: 
OB har ikke vundet på hjemmebane i Superligaen i næsten et halvt år, men det gør de på søndag mod Hvidovre. En ny træner er tit lig med ny energi og en fornyet tro på tingene, og hvis ikke man kan slå Hvidovre på hjemmebane, så kan man ikke slå nogen. Hvidovre virker som et hold, der allerede har indset, at de kun er på lånt tid i Superligaen. De er ganske enkelt i en anden vægtklasse end de andre hold. 

OB vinder kampen med 2-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: