Optakt: OB - Randers FC
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: OB - Randers FC

OB har skiftet voldsomt ud i truppen siden sidste sæson, så det bliver spændende at se, hvor fynboerne står, når Randers kommer på besøg i sæsonpremieren.

Kampfakta: 
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: Canal 9
Hashtag: #obrfc #sldk

Holdnyt:
OB
En 8. plads er ikke noget at råbe hurra for, men OB fik i løbet af nedrykningsspillet vist gode takter momentvist, og fynboerne kæmpede indtil sidste spillerunde med FC Midtjylland om den vigtige 7. plads. 

Siden sæsonafslutningen er der virkelig sket ting og sager i OB, hvor fodbolddirektør Björn Wesström har haft særdeles travlt. Profilerne Yankuba Minteh, Jeppe Tverskov og Mads Frøkjær-Jensen har alle forladt OB, men de stribede har til gengæld hentet et hav af nye spillere ind. 

OB har hentet forstærkninger til alle tre kæder, og det bliver især interessant at se, om den tidligere Allsvenskan-topscorer Mohamed Buya Turay også kan finde vejen til netmaskerne i Superligaen. 

Andre nytilkomne spillere som Leeroy Owusu, Sven Köhler og Rami Al-Hajj forventes også at være i spil til startopstillingen i sæsonpremieren.

Fynboerne havde en god opstart indtil sidste testkamp, hvor man endte med at tabe 1-7 til det hollandske mandskab Twente.

Andreas Alm må undvære Emmanuel Sabbi, der er blevet syg, mens Mihajlo Ivancevic og Alen Mustafic også sidder ude. 

Randers FC
Randers har præsteret utroligt stabilt i Superligaen i mange sæsoner under Thomas Thomasberg, der dog forlod kronjyderne til fordel for FC Midtjylland i slutningen af marts, og i det efterfølgende mesterskabsspil blev det blot til to sejre i 10 kampe for Rasmus Bertelsens mandskab. 

De sidste seks spillerunder kastede blot et enkelt point af sig, så man kan roligt sige, at Randers sluttede sidste sæson lidt sløjt af. 

I forhold til sidste sæson har Randers sagt farvel til en del spillere. Lasse Berg Johnsen er blevet solgt til Malmö FF, mens Tosin Kehinde og Jakob Ankersen er smuttet på frie transfers. Derudover er lejeaftalerne med Carl Johansson og Adam Andersson ophørt. 

Til gengæld har Randers hentet den hollandske midterforsvarer Wessel Demmers, der har spillet over 100 kampe i Æresdivisionen. Og så er Mads Albæk hentet ind på en etårig aftale.

Randers er uden Frederik Lauenborg, Mikkel Kallesøe, Daniel Høegh, Oskar Snorre og Alhaji Kamara, der alle sidder ude med skader. 

Karantæner: 
OB: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger: 
OB (4-2-3-1): Hansen - Owusu, Paulsen, Slotsager, Adelgaard - Manneh, Köhler - Tongya, Al-Hajj, Nouck - Turay

Randers FC (4-4-2): Carlgren -  Kopplin, Dammers, Andersson, Kaastrup - Klysner, Enggård, Pedersen, Nordli - Bundgaard, Egho

Dom: 
Det er svært at spå om holdenes styrkeniveau, inden vi har set dem i aktion efter sommerferien, og det gælder især for OB, som har foretaget store ændringer i truppen.

Umiddelbart ligner det dog en kamp uden en klar favorit, så buddet herfra lyder på en 1-1-kamp i sæsonpremieren. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: