• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: OB - Randers FC

Optakt: OB - Randers FC

Den sidste kamp i forårets første runde spilles mandag, hvor Randers FC gæster OB på EWII Park.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: EWII Park, Odense
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #obrfc #sldk

Få tipsbladet.dks spilforslag til Superligaen. Klik her.

Holdnyt:

OB:
I et transfervindue, hvor fansene skreg på offensive forstærkninger, udlejede OB en angriber (Thomas Mikkelsen) og solgte deres bedste midtbanespiller (Mohamed El Makrini). I stedet hentede man de to Esbjerg-spillere Casper Nielsen og Ryan Johnsson Laursen til Ådalen. Dermed hviler ansvaret for at score mål, hvilket OB var det dårligste hold i hele Danmarksturneringen til i efteråret, fortsat på Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen.

Det ser ud som lidt af et sats for OB, der med 16 mål i efteråret scorede 0,76 per kamp. Ambitioner om top 6 er forvandlet til nedrykningskamp, hvor OB lige nu ligger nummer 13.

Formålet med at begrænse omfanget af udskiftninger i truppen er, at cheftræner Kent Nielsen skal have ro til at få det bedste ud af materialet. Den luksus har ingen OB-træner haft i mange år, men det betyder også, at presset på Nielsen og sportsdirektør Jesper Hansen vil stige, hvis de har set forkert, og OB ikke kan klare sig uden en ny angriber.

OB’s træningskampe har været en blandet fornøjelse for striberne, der vandt de to første over FC Roskilde og Nykøbing FC med samlet 6-1 og dernæst tabte to og spillede én uafgjort, inden generalprøven mod Brøndby IF blev aflyst. OB tabte torsdag den sidste testkamp til HB Køge, og der er derfor store spørgsmålstegn omkring fynboerne før Superliga-starten.

Kent Nielsen har næsten en skadesfri trup til opgøret. Ryan Johnsson Laursen er dog skadet og sidder over.

Randers FC:
Omsider fik Randers FC skilt sig af med Mandla Masango, som siden i sommer har været uønsket i Kronjylland, og det må formodes, at det skaber en smule arbejdsro til sportschef Ole Nielsen og administrerende direktør Michael Gravgaard, at de ikke skal forholde sig til sydafrikanerens gøren og laden hele tiden.

Desværre for Randers kunne klubben ikke holde på topscorer Mikael Ishak, der nu skal score mål for Nürnberg, mens en anden angriber, Marko Mitrovic, blev sendt til SønderjyskE. Til gengæld er kanten blevet forstærket med svenske Sam Lundholm, hvilket var et stort ønske, da man følte, at for meget af det kreative ansvar hvilede på Kasper Fisker.

Randers spillede et fremragende efterår lige indtil de sidste fire kampe. De blev alle tabt, og dermed blev et fremragende efteråret til et godt efterår. For klubben ligger stadig nummer tre a point med FC Midtjylland, og det må trods alt betegnes som tilfredsstillende. Med salget af holdets topscorer må foråret først og fremmest handle om at cementere pladsen blandt de seks hold, der skal spille mesterskabsslutspil.

Holdet går ind til OB-kampen med en resultatmæssig opstart på det jævne. Tre uafgjorte, en sejr og et nederlag er det blevet til for Randers.

Andreas Bruhn, Sam Lundholm og Lucas Haren er alle udtaget til opgøret, mens Nikola Djurdic ikke er at finde i truppen.

Karantæne:
OB: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Grytebust - Lund, Petersen, Tverskov, Barrett - Edmundsson, Thomasen, Nielsen, Jönsson - Jacobsen, Festersen
Randers FC (4-4-2): Halldorsson - Thomsen, Fenger, Agesen, Marxen - Fisker, Poulsen, Allansson, Lundholm - Lundberg, Pourié

Profilen:
Kasper Fisker har været Randers FC en god mand i denne sæson, og han har i perioder haft en stor del af ansvaret for at skabe noget i offensiven for holdet. Her skal Lundholm aflaste ham, men Fisker forbliver vigtig; han stod bag seks oplæg i efteråret, og han arbejder så hårdt for holdet, at han løb mest af alle spillere i ligaen i efteråret.

Vidste du, at..:
I de indbyrdes opgør har Randers FC en ganske klar overhånd i forhold til OB. Vi skal tilbage til august 2014 for at finde den seneste fynske sejr, og de 13 foregående opgør mellem de to hold har kun udmøntet sig i to sejre til mandagens hjemmehold.

Dom:
Det kan godt være, at Randers FC mangler deres topscorer, men med Viktor Lundberg, Marvin Pourié og Mayron George som arvtagere er klubben dækket fint ind. Dertil kommer, at Randers i denne sæson simpelthen har været bedre end OB på næsten alle parametre, og at holdet har det med at komme bedst ud af de indbyrdes opgør. Mange ting peger på kronjysk sejr, og det gør tipsbladet.dk også. 0-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: