• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: OB - SønderjyskE

Foto: Getty Images

Den sidste Superliga-runde før landskampspausen sparkes i gang af OB og SønderjyskE, der er side om side i tabellen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Sandi Putros 
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #obsje

Holdnyt:
OB:
10 point efter syv kampe tegner i virkeligheden et ganske præcist billede af sæsonstarten i OB - den har været meget op og ned. 

Jakob Michelsen har fået sammensat et mandskab, der er bund i, men fynboerne har det også med at have nogle udfald i kampene, som indtil videre har kostet. Det seneste opgør mod Hobro burde have kastet tre point af sig, men OB måtte nøjes med 0-0.

Før ottende spillerunde er OB placeret som nummer seks og er en del af et meget stort midterfelt, hvor ikke mange point adskiller succes fra fiasko. Sådan vil det formentlig være for fynboerne resten af sæsonen.

Sander Svendsen er tilbage, efter han sad over med sygdom i seneste runde. Til gengæld er Jens Jakob Thomasen skadet.

SønderjyskE:
Haderslev-klubben var fuldstændig chanceløs i det seneste opgør mod FC Midtjylland, som endte med et 0-2-nederlag. Ulvene spillede den måske bedste kamp i sæsonen - samtidig leverede SønderjyskE nok den dårligste præstation.

Dermed er Glen Riddersholms mandskab oppe på fire kampe i træk uden en sejr, og den fornemme start på sæsonen er efterhånden glemt. Nu handler det om at komme tilbage på sporet lynhurtigt, så der ikke for alvor går gummiben i den.

I opgøret mod FC Midtjylland var det en stor overraskelse, at Kess Luijckx pludselig startede inde i det centrale forsvar ved siden af Patrick Banggaard. Det skal blive spændende at se, om han beholder pladsen mod OB.

SønderjyskE har Marc Pedersen og Nicholas Marfelt på skadeslisten, mens Marcel Rømer sidder over. Om det skyldes spekulationer om fremtiden eller en skade, melder SønderjyskE ikke noget om.

Karantæner:
OB: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen - Leeuwin, Tverskov, M. Lund - Johnson Laursen, Kløve, Drachmann, Opondo, O. Lund - Kadrii, Svendsen

SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Bah, Gartenmann, Banggaard, Absalonsen - "Greko", Albæk, Jonsson - Hassan, Lieder, Rojas

Profilen:
Ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, vil man gerne have mål fra sine offensive spillere, og det har SønderjyskE endnu ikke fået fra Rilwan Hassan, selv om den tidligere FCM-spiller har fået mange minutter på banen. Hassan kan trøste sig med tre assists, men der er ingen tvivl om, at han gerne vil åbne målkontoen i SønderjyskE - det kan han passende gøre fredag aften.

Vidste du, at..:
OB er det hold i denne sæson, der har raget fleste gule kort til sig. 19 af slagsen er det blevet til i de første syv kampe - fynboerne har til gengæld ikke fået et eneste rødt kort.

Dom:
Det tegner til at blive en meget lige kamp. Et point adskiller OB og SønderjyskE i tabellen, og de to klubber har ens målscore efter syv kampe. SønderjyskE's formkurve har været en smule mere nedadgående end OB's på det seneste, og det tipper en lille favoritværdighed over på fynsk side. Buddet herfra er en 2-1-sejr til OB i en jævnbyrdig forestilling. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus