Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: OB - Viborg FF

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Kampen om syvendepladsen kan meget vel finde sin afgørelse i midtugen, når Viborg FF gæster OB.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Canal 9
Hashtag: #obvff #sldk

Holdnyt:
OB
Skuldrene er blevet sænket i OB, og det er ifølge cheftræner Andreas Alm en af årsagerne til de gode præstationer på banen. Ni kampe i streg er OB'erne gået fra banen uden at tabe.

Det har bragt dem i spil til syvendepladsen, mens det også har sikret dem en plads i årets pokalfinale. Næsten uagtet hvilket personel eller opstilling Andreas Alm starter med, så leverer OB gode resultater i øjeblikket.

I seneste weekend var det en bagkæde med tre mand og flere rokader på offensive positioner. Jeppe Tverskov har i perioder brilleret på midtbanen på grund af karantæne- og skadesproblemer og Troels Kløve har også efter en svær sæson vist sig værdifuld igen.

I jagten på syvendepladsen og Viborg FF må OB se bort fra Mikkel Hyllegaard, Tarik Ibrahimagic og Aron Elís Thrándarson. OB har ingen spillere i karantæne.

Mihajlo Ivančević og Sander Svendsen er heller ikke med mod Viborg FF på grund af skader.

Viborg FF
De gode præstationer hersker også i Viborg FF, der fortsat indtager syvendepladsen i Superligaen. De er dog uden sejre i deres seneste fire kampe.

Det skal Jacob Friis og den øvrige trænerstab have lavet om på, hvis ikke OB skal overhale dem i den samlede stilling torsdag aften. De fik med nød og næppe et enkelt point mod Vejle Boldklub i seneste spillerunde, og det kan de ikke forvente at få hver gang.

Viborg FF må undvære Mads Lauritsen, der afsoner karantæne efter gult mod Vejle. De har dog en ganske habil afløser i Lars Kramer.

Derudover må de se bort fra Tobias Bech, Marokhy Ndione, Alassana Jatta, Ibrahim Said og Tobias Bech, der alle er på skadeslisten.

Karantæner:
OB: Ingen

Viborg FF: Mads Lauritsen

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Bernat - Mickelson, Tverskov, Larsen, King - Okosun, Thomasen - Sabbi, Frøkjær-Jensen, Breum - Jebali

Viborg FF (4-3-3): Lund Pedersen - Anyembe, Bürgy, Kramer, Sørensen - Bonde, Grønning, Lonwijk - Leemans, Grot, Bakiz

Profilen:
Issam Jebali har været et stort offensivt omdrejningspunkt for OB i dette forår. Han har både spillet til venstre og på toppen, men uanset position har han imponeret stort. Han bliver endnu engang vigtig for OB i håbet om at bryde igennem Viborg-defensiven. Han startede på bænken i seneste spillerunde, da han fik fuld tid i pokalsemifinalen. Han må være i spil til en startplads igen, og så bliver han svært at holde nede.

Vidste du, at...:
OB og Viborg FF ligger i hver deres ende af spektret, når det kommer til at afslutte med pandebrasken. Hele 40 gange har Viborg gjort det i denne sæson, hvilket er flest, mens OB har gjort det færrest gange med 16 hovedstødsafslutninger. De har også scoret færrest mål på hovedstød - tre af slagsen. Viborg er nummer fire på listen med otte hovedstødsmål.

Dom:
Begge hold vil formentlig kunne leve med uafgjort, men OB rider på en bølge af succes, som får marginalerne til at tippe over i deres favør. Det bliver en tæt affære, men hjemmeholdet sejrer med 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: