Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Randers FC - FC Midtjylland

Formsvage Randers FC slutter året af mod FC Midtjylland.

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Cepheus Park Randers
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcfcm #sldk

Holdnyt
Randers FC

Sæsonen startede så godt for Randers med 10 kampe i træk uden nederlag, men så er det også vendt 180 grader for kronjyderne. Siden 1. oktober har Thomas Thomasbergs mandskab spillet seks kampe og hentet ét point. Med andre ord: Randers FC er Superligaens mest formsvage hold.

Trods resultaterne er Thomasbergs tropper stadig akkurat i top seks i Superligaen, men med endnu et nederlag søndag kan de pludselig i værste fald være helt nede som nummer 10.

En årsag til Randers’ ringe stime er, at man slet ikke har kunnet stoppe modstanderne i at score, og man har i gennemsnit indkasseret tre mål pr. kamp i de seneste seks runder.

Og at Patrik Carlgren ventes ude for resten af 2022 med en brækket kæbe, er ikke just godt nyt for det hullede forsvar. Han afløses af enten Aleksandar Stankovic eller Alexander Nybo i startopstillingen søndag aften.

I midtugens pokalexit stillede Randers desuden op i en 4-3-3-formation frem for deres normale 4-4-2, og det kan kronjyderne måske gøre igen.

FC Midtjylland
For et par uger siden så det godt ud for FC Midtjylland. Man havde ikke tabt i seks Superliga-kampe i træk og bevægede sig gradvist opad i rækken.

Siden er det dog ikke gået ligeså godt, i hvert fald ikke i de danske turneringer. Man tabte til OB på MCH Arena i Superligaen, spillede efterfølgnede uafgjort på hjemmebane mod topholdet FC Nordsjælland og i midtugen blev man sendt ud af pokalturneringen på røv og albuer af ærkerivalerne fra Viborg FF.

Nu venter en kamp mod formsvage Randers FC, som FCM historisk har et godt tag i. FC Midtjylland har ikke tabt til Randers siden 2012.

Albert Capellas og kompagni er uden Evander, Henrik Dalsgaard og Kristoffer Olsson, der alle er skadet. Det er selvsagt ikke godt nyt, slet ikke for midtbanen, hvor der nu skal findes to nye startere.

Karantæne
Randers FC: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Stankovic - Andersson, Graves, Høegh, Kopplin - Kehinde, Berg Johnsen, Lauenborg, Ankersen - Egho, Odey

FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Thychosen, Sviatchenko, Juninho, Paulinho - Sørensen, Martinez, Charles - Dreyer, Kaba, Isaksen

Dom:
Det er to formsvage hold, men FC Midtjylland må trods alt gå ind til kampen som forholdsvis store favoritter. Randers FC har ikke haft meget tur i den og har som nævnt ikke vundet over FCM i mange, mange år. Det slutter 2-1 til midtjyderne.  

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: