• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Optakt: Randers FC - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet skal forsøge at revanchere sig søndag, når Superligaens nummer to tager imod nummer ét.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag kl. 14.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcfcn #sldk

Holdnyt:
Randers FC
Thomas Thomasbergs tropper gik ubesejret gennem sæsonens 10 første ligakampe, men kronjyderne er på det seneste gået lidt i stå, idet man i de seneste tre runder blot har hentet sammenlagt ét point.

Efter nederlagene til FC Nordsjælland og Brøndby lykkedes man således med at hente uafgjort i mandagens udekamp mod Silkeborg, selvom man var bagud med 3-1 ved pausen. Indskifterne Marvin Egho og Alhaji Kamara fik således bragt balance i regnskabet, og dermed undgik Randers at tabe tre kampe på stribe. 

Randers hentede torsdag en 2-0-sejr over Vendsyssel i pokalturneringen, og her lykkedes det Stephen Odey at bryde syv måneders måltørke, da nigerianeren blev dobbelt målscorer før pausen. 

Tosin Kehinde og Adam Andersson sad ude med skader i kampen mod Silkeborg, men begge er klar og udtaget til kampen. Det er Mikkel Kalløesøe også, efter han sad over i torsdagens pokalkamp mod Vendsyssel FF.  

FC Nordsjælland
Flemming Pedersens mandskab går ind til søndagens kamp med en frisk hukommelse i erindringen, efter at man i sidste weekend smed en sejr over AGF i det 88. minut. 

Trods pointtabet ligger FC Nordsjælland dog stadig på førstepladsen i Superligaen, hvilket selvsagt er over alle forventninger på et tidspunkt, hvor der blot resterer fire Superliga-runder i 2022. 

FC Nordsjælland mister førstepladsen med et nederlag i Randers, og Farum-klubben må i den svære udekamp undvære en offensiv profil, idet Ernest Nuamah så rødt i 1-1-kampen mod AGF. I ghaneserens fravær kan Oliver Antman få chancen fra start. 

Wahid Faghir, Ulrik Yttergård Jenssen og Yannick Agnero sad ude med skader i sidste weekend, og de er alle tre ude af dette opgør. Til gengæld er Daniel Svensson tilbage i truppen.

Karantæner:
Randers FC: Ingen.
FC Nordsjælland: Ernest Nuamah

Bud på startopstillinger: 
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Høegh, Graves, Kopplin - Kehinde, Lauenborg, Johnsen, Babayan - Odey, Egho  

FC Nordsjælland (4-3-3): A. Hansen - Villadsen, Nagalo, K. Hansen, Frese - Diomandé, Bidstrup, Christensen - M.K. Hansen, Antman, Schjelderup 

Dom: 
FC Nordsjælland var foran med 2-0 efter otte minutter, da de to hold mødtes i Farum i begyndelsen af måneden. Randers er inde i en lille formkrise nu, så buddet herfra lyder på en ny Nordsjælland-sejr, denne gang på 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: