• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Randers FC - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

Randers FC skal tilbage på sporet efter to nederlag i træk. Søndag kommer Lyngby Boldklub på besøg i Kronjylland.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfclbk

Holdnyt:
Randers FC: 
Det overordnede indtryk af Randers FC er stadig meget positivt, men så tæt, som Superligaen er, skal der ikke mange fejltrin til for, at det med det samme kan aflæses i tabellen. Kronjyderne har tabt to kampe i træk, og det er nok til, at holdet er gledet ud af top seks.

Der er dog ingen grund til bekymring i Randers FC trods de to nederlag, der afbrød en stime på seks sejre i træk. Det er FC Midtjylland og senest Brøndby IF, der har fået skovlen under Thomas Thomasbergs mandskab, og det vil naturligvis aldrig være en katastrofe for kronjyderne at tabe til dem. 

Nederlagene tegner dog et velkendt billede af Randers FC - kronjyderne har i mange sæsoner haft meget svært ved at stille noget op mod de på papiret tre bedste hold i ligaen. Det er også blevet til nederlag til FCK i denne sæson. 

Randers FC har måttet undvære Saba Lobjanidze i de seneste par kampe, og det er uklart, hvornår han er tilbage. Det er med afstand den værste spiller for cheftræner Thomas Thomasberg at se bort fra.

Mod Lyngby må Randers FC med sikkerhed undvære målmand Patrik Carlgren, der blev udvist mod Brøndby IF. Det betyder, at Jonas Dakir starter inde i Superligaen for første gang i sin karriere.

Lyngby Boldklub:
Forventningerne var mange steder små til Lyngby Boldklub forud for denne sæson, men de kongeblå har overrasket positivt indtil videre.

Efter 14 runder er oprykkerne på en solid niendeplads, og senest blev det til en 2-1-sejr over AC Horsens takket være to scoringer af André Riel. Lyngby kom bagud tildigt i kampen, men formåede at slå tilbage.

Lyngby har scoret beskedne 16 mål i de første 14 kampe, men målene er faldet på rigtige tidspunkter, og det har altså sikret holdet en række smalle sejre. 

Cheftræner Christian Nielsen har en næsten skades- og karantænefri trup til rådighed. Kun Martin Ørnskov mangler, som han efterhånden har gjort i to måneder. 

Karantæner:
Randers FC: Patrik Carlgren
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Dakir - Thomsen, Piesinger, Marxen, Conboy - Kallesøe, Rømer, Lauenborg, Kopplin - Egho, Riis

Lyngby Boldklub (3-4-1-2): Mikkelsen - Tshiembe, Geertsen, Enghardt - Fosgaard, Rømer, Christjansen, Da Silva - Corlu - Riel, Gytkjær

Profilen:
Man får ikke ikke ret mange chancer, når man er reservekeeper, og det kan Jonas Dakir om nogen skrive under på. Han sad for første gang på bænken for Randers FC i Superligaen i 2016, og siden er gået tre år uden spilletid. Nu starter han inde for første gang i Superligaen, fordi Patrik Carlgren afsoner karantæne, og det bliver en vigtig dag i unge Dakirs karriere. 

Vidste du, at..:
Randers FC er det dårligste pasningshold i Superligaen målt i procent. 72 procent af kronjydernes afleveringer har ramt en medspiller, og det er lavest af alle 14 hold. Lyngby Boldklub er med 79,1 procent placeret i midterregionen.

Dom:
Randers FC skal tilbage på sejrssporet efter to nederlag i træk, og holdet har revanche til gode mod Lyngby, der vandt 2-0 i syvende spillerunde. Det trækker op til en tæt kamp, og vi skyder på, at det også vil kunne aflæses på måltavlen. 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Ronnie Schwartz kommenterer på AGF-rygte

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 14. runde

Læs også:AGF-profil efter tungt nederlag: Sådan er det tit, når jeg har mødt FCK

Læs også:Lars Olsen til Esbjerg: Det er mildt sagt uambitiøst

Læs også:Solbakken om FCM: Ekstraordinært og meget imponerende

Superliga

Mere Superliga

Fokus