Video : Tipsbladet
Superliga

Randers FC - Lyngby Boldklub

19. spillerunde af Superliga-sæsonen lægger fra land med et delikat opgør fra den nedre del af rækken, når Randers fredag aften tager imod Lyngby på Cepheus Park.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19:00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Randers FC:
Superligaen er i gang igen, og for Randers startede det på bedst mulig vis med tre yderst vigtige point i udekampen mod rækkens bundprop Hvidovre.

Det startede ellers lidt sløvt ud i første halvleg, da Hvidovre hurtigt bragte sig foran med 1-0 på et tilfældigt straffespark begået af Odey. I en kombination af større skarphed og et par gedigne brølere af Hvidovre-defensiven, fik Randers dog sat tingene på plads i anden halvleg med tre lynhurtige scoringer. Blandt andet en enkelt af debutanten Fuseini, som også assisterede Coulibalys 1-1 scoring.

Vigtig sejr for ‘’Hestene’’, som med Vejles pointtab mandag aften til AGF, nu har øget forspringet til nedrykningsstregen til fem point. Fredag aften gælder det endnu en vigtig kamp fra den nedre del af rækken, når Lyngby gæster Cepheus Park.

Til forskel fra forårspremieren har Randers både Wessel Dammers og Oliver Olsen tilbage fra karantæne, og førstnævnte glider formentlig direkte ind i startelleveren på bekostning af Hugo Andersson.

Randers er uden Mikkel M. Pedersen, Edgar Babayan og Frederik Lauenborg.

Lyngby Boldklub:
Mens Randers lagde afstand til nedrykningsstregen med en sejr over Hvidovre, er Lyngby kommet et point nærmere stregen efter det søndag eftermiddag blev til et forventeligt nederlag på kunstgræsset i Farum.

‘’De Kongeblå’’ spillede egentlig en ganske udmærket kamp. Især i første halvleg, hvor de med direkte angrebsspil fik skabt et par halvstore muligheder. Den ene blev sendt flot i mål af topscorer Gudjohnsen, mens de andre muligheder til gengæld tilfaldt debutanten Otoo, der ikke viste samme koldblodighed som manden han afløste. Nemlig rutinerede Frederik Gytkjær, som sad ude med sygdom.

Det endte i et fortjent 3-2 nederlag til Lyngby, men indsatsen på en svær udebane som den hos FC Nordsjælland, kan de godt være bekendt.

Den nye træner Magne Hoseth har bebudet et skift fra tre til to i midterforsvaret, og det var da også sådan som Lyngby stillede op i de fleste testkampe, men mod FC Nordsjælland valgte nordmanden altså at gå med den mere velkendte formation, som også blev praktiseret under Frey Alexandersson. 

Ligesom i forårspremieren må Hoseth også denne gang se bort fra karantæneramte Andreas Bjelland, ligesom Rezan Corlu, Lauge Sandgrav, Johan Meyer, Michael Opoku og Frederik Gytkjær må sidde over.

Især tabet af Gytkjær er et problem, da Lyngby henter væsentligt flere point med ham på banen end uden.

Til gengæld er Nikolai Baden klar til at få debut, efter han sad ude senest.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
Lyngby Boldklub: Bjelland

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Dammers, Høegh, Zandén - Coulibaly, Enggård, Bjørkengren, Nordli - Fuseini, Odey

Lyngby Boldklub (3-5-2): Jensen - Gregor, Jensen, Lissens - Kumado, Winther, Rømer, Chukwuani, Finnsson - Otoo, Gudjohnsen

Dom:
Kun ét point adskiller Randers og Lyngby på niende- og ottendepladsen inden fredagens kamp i Kronjylland. De to klubber har henholdsvis fire og fem point til nedrykningsstregen, og på den baggrund lugter det af et opgør, som først og fremmest ikke må tabes.

Randers vandt godt nok premieren, mens Lyngby tabte, men der var markant forskel på modstanden i de to kampe, så det skal der nok ikke lægges alt for meget i.

De seneste tre indbyrdes opgør har været jævnbyrdige og tætte med 1-0 sejre til hjemmeholdet i alle tre tilfælde. Denne gang bør der dog være fin tilfredshed med en pointdeler, da det vil være enormt vigtigt som minimum ikke at tabe. Dommen lyder på 1-1.