• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Et opgør mellem et hold i bunden af rækken og et i toppen af rækken.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcsif #sldk

Holdnyt
Randers FC:
Rasmus Bertelsen og Randers FC var tæt på at få tre vigtige point i et opgør mod ærkerivalerne fra AGF, men til sidst udlignede Patrick Mortensen på et straffespark, så det endte 1-1.

Pointet var vigtigt for Randers FC, der har fem point til nedrykningsstregen. Efter en svag start på sæsonen har man stoppet blødningen og er kommet tilbage til noget af det rigtige. De sidste to kampe har kastet fire point af sig. Og ser man over de sidste fire, har man fået syv. Det er godkendt.

Kronjyderne har mistet Edgar Babayan, der blev alvorligt skadet senest mod AGF. Frederik Lauenborg er også fortsat ude med en skade. 

Randers FC kommer fra en succesoplevelse i midtugen, da man slog B.93 ud af pokalturneringen. Randers måtte dog igennem en straffesparkskonkurrence, før det lykkedes.

Silkeborg IF:
Der er nok ikke mange, der havde regnet med, at Silkeborg IF ville ligge nummer to Superligaen efter ni runder. Men det er, hvad midtjyderne gør, og det er stor kredit til Kent Nielsen, der som træner har fået det til at fungere, selv om man efterhånden har solgt mange profiler fra bronze-sæsonen for et par år siden.

Kent Nielsen vil stadig gerne spille god fodbold og holde kuglen langs jorden, men det er især defensiven, der har sikret SIF det gode udgangspunkt før opgøret mod Randers. Klubben har bare lukket otte mål ind i ni runder, sammen med FCN er det bedst i Superligaen.

Samtidig har man i den anden ende fundet en rigtig god afslutter i Alexander Lind, der scorer mål på stribe og står noteret for ni mål i Superligaen.

Til opgøret mod Randers er Kent Nielsen stadig uden angriber Tonni Adamsen. Men ellers lader der til at være frit valg på alle hylder. Det gør måske h eller ikke så meget, når man tænker på Alexander Linds vilde periode med mål.

I midtugen fik SIF også en sejr over Thusted i pokalturneringen. Her scorede Søren Tengstedt to gange. Her storspillede Lubambo Musonda, og han presser efterhånden på til en plads i startopstillingen.

Karantæne
Randers FC: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Olsen, Høegh, Dammers, Kopplin - Coulibaly, Enggaard, Björkengren, Agyiri - Egho, Odey

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Busch, Østrøm - Mattsson, Brink, Klynge - Tengstedt, McCowatt - Lind

Dom:
Silkeborg IF har hentet 19 af de seneste 21 mulige point og kommer ind til kampen med fem sejre i streg. Dermed kommer man med masser af selvtillid og tro på tingene.

Randers FC er også nogenlunde kørende med syv point i de sidste fire opgør, men Rasmus Bertelsens tropper har haft udfordringer med spillet og må anses for at være underdog i opgøret mod Silkeborg.

Vi tror, at Alexander Lind og Silkeborg gør det igen. 2-0 til SIF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: