• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - AGF

Foto: Getty Images

Der er rivalopgør i Superligaen mandag, hvor Silkeborg IF får besøg af AGF.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Jysk Park
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sifagf #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF
Midtjyderne kan se tilbage på en glimrende start på denne sæson i Superligaen, hvor man har formået at hente 11 point i de første otte runder. Oprykkerne er kommet godt fra land og ligger nu med seks point ned til SønderjyskE, der er næstsidst, så man har bygget et forspring til de to nederste klubber.

SIF har blot tabt et af de første otte kampe i Superligaen - det var en udekamp mod FC Midtjylland 0-3 - og senest leverede man en god præstation og fik 1-1 ude mod de forsvarende mestre fra Brøndby IF.

Nu venter så et møde med ærkerivalerne AGF, og her skal hjemmeholdet forsøge at fortsætte den gode form på hjemmebane. Indtil videre har midtjyderne hentet otte af 11 point på egen bane, og normalt har man da også et godt tag på AGF.

Kent Nielsen kommer til opgøret uden angriber Alexander Lind, der ikke ventes at komme i aktion igen i dette efterår grundet en skade, og så er Mads Kaalund, der også har misset de seneste kampe, stadig ukampdygtig.

André Calisir er tilbage på holdet, efter han sad over senest, fordi mødet mod Brøndby kom to dage efter en landskamp. Tilbage mod Brøndby var Gustav Dahl, og så fik Robert Gojani debut, da han kom på banen i anden halvleg. Han ligner en god forstærkning for SIF.

AGF
Efter en svag sæsonstart fik AGF endelig en sejr senest, da holdet vandt med 1-0 hjemme over Vejle Boldklub. Dermed kravlede David Nielsens mandskab op forbi SønderjyskE i tabellen, og man er nu tredjesidst inden 9. runde.

På papiret venter et par gode kampe for aarhusianerne, der efter udekampen mod SIF møder SønderjyskE hjemme. To kampe, der bør kaste nogle point af sig.

AGF kommer til opgøret mod Silkeborg IF med nogle skader - holdet er uden midtbanespiller Benjamin Hvidt, der er ude det meste af denne sæson, mens kaptajn Niklas Backman heller ikke har spillet endnu. Senst var også Gift Links ude med en skade.

Til gengæld er midtbanekrigeren Nicolai Poulsen tilbage i aktion for AGF, efter han senest var ude med karantæne.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF
(4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisir, Dahl - Thordarson, Brink, Klynge - Vallys, Oggesen - Helenius

AGF (3-5-2): Hansen - Hausner, Bisseck, Tingager - Lund, Grønbæk, Poulsen, Olsen, Kahl - Thorsteinsson, Mortensen

Profilen:
Målmand Jesper Hansen har vist sig at være en sikker sidste skanse for AGF, og han kan godt se frem til at blive testet igen, da SIF-holdet med gode offensive spillere som Nicolai Vallys og Nicklas Helenius er skarpe. Jesper Hansen behøver i øvrigt ikke rejse langt for at komme til opgøret - han bor nemlig i Silkeborg.

Vidste du, at…
Da Silkeborg IF indvidede Jysk Park 31. juli 2017, var det med et opgør mod AGF. Her var der hele 9.411 tilskuere på stadion, og de mange fans af hjemmeholdet fik en skøn aften, da SIF vandt med 2-1. Gustav Nilsson gjorde det til 1-0 efter otte minutter, inden Morten "Duncan" Rasmussen udlignede til 1-1 efter 18 minutter. Derefter fik Dino Mikanovic rødt kort, og så kunne Marc Rochester i anden halvleg gøre det til 2-1, inden Ibrahim Moro skabte lidt spænding i opgøret, da han fik rødt kort med et kvarter igen.

Dom:
Der venter et spændende opgør, når de to klubber mødes i Silkeborg. Ligesom omkring indvielsen af stadion for fire år siden kommer der godt med mennesker på stadion, da billettallet allerede overstiger 6.000.

Silkeborg har vist, at det er et godt og habilt mandskab, mens AGF håber på at have fundet melodien igen efter nogle svære kampe.

Hjemmeholdet håber på at kunne flytte bolden og lade AGF løbe efter den, mens aarhusianerne omvendt kommer med power og masser af duelstyrke.

Selv om hjemmeholdet har været godt kørende, og traditionelt set også har et fint tag på rivalerne mod øst, tror vi, at AGF får kontrol i kampen og ender med at vinde opgøret. AGF har været lidt uheldig med ikke at få flere point, men det kan komme nu. 2-1 til David Nielsens hold.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020