Foto: IMAGO
Superliga

Optakt: Silkeborg IF - FC København

FCK blev kørt rundt i tirsdagens Champions League-brag mod Manchester City, men allerede søndag er der mulighed for oprejsning, når ’’løverne’’ gæster Silkeborg i årets første Superliga-runde.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16:00
Spillested: JYSK Park, Silkeborg
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: 6’eren

Holdnyt:
Silkeborg:
Kent Nielsens mandskab fik en forrygende start på Superliga-sæsonen anført af en brandvarm Alexander Lind i front. Klubben fra Søhøjlandet kunne dog ikke holde kadencen, og gik således til vinterpause med fem kampe i streg uden sejr, herunder tre nederlag.

Grundet det fantastiske udlæg på sæsonen ser det stadig pænt ud, når man tager et kig på tabellen. Silkeborg indtager Superligaens sjetteplads med syv point ned til en plads i nedrykningsspillet.

Umiddelbart ser værterne dog ikke styrket ud inden starten på foråret. Vigtige Tobias Salquist er nemlig skiftet til MLS, ligesom Søren Tengstedt er skiftet til hollandske Go Ahead Eagles. For at gøre ondt værre pådrog topscorer Alexander Lind sig et brud på hånden i en af opstartens testkampe, og må derfor se til fra tribunen i årets første kampe.

Vanen tro ligner det, at Kent Nielsen igen skal til at bygge op fra ny, og i den forbindelse skal det selvfølgelig nævnes, at der også er kommet spillere til i løbet af pausen. Gammelby er vendt hjem, mens Mads Larsen er kommet til fra Esbjerg sammen med Rieper fra Aarhus Fremad.

Udover Lind er Joel Felix og Alexander Busch ude med skader, så det bliver noget af et puslespil at få ligningen i midterforsvaret til at gå op. Frederik Rieper, Pontus Rödin og Mads Larsen kan få debut, mens Jens Martin Gammelby kan få comeback.

FC København:
FCK-spillerne er formentlig stadig lidt rundtossede efter de i tirsdags blev kørt rundt i manegen af et veloplagt Manchester City-mandskab i Champions League-ottendedelsfinalen.

Det er inden længe game over for FCK i Champions League, og da det lige inden vinterpausen også blev til exit i pokalturneringen efter nederlag til netop Silkeborg, kan de forsvarende mestre så småt begynde at rette fuldt fokus på at generobre det danske mesterskab. Aktuelt har Neestrups tropper tre point op til FC Midtjylland på førstepladsen.

Københavnerne havde allerede ligaens bedste og bredeste trup, men PC har føjet ekstra pondus til mandskabet i løbet af januar med køb af Scott McKenna og Magnus Mattsson, som begge startede inde mod Man City. I øvrigt med glimrende præstationer til følge, og en fremragende scoring af den tidligere Silkeborg-spiller Mattsson.

Sander, Boilesen, Khocholava og Emil Højlund var alle ukampdygtige i tirsdags, og i fredags måtte Elias Jelert og Lukas Lerager udgå af træningen. De er blevet tilføjet skadeslisten.

Karantæner:
Silkeborg: Alexander Lind
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg (4-3-3): Larsen - Sonne, Østrøm, Rödin, Musonda – Mattsson, Brink, Thordarson - Kusk, Adamsen, Klynge

FC København (4-3-3): Grabara - Ankersen, Vavro, McKenna, Diks - Mattsson, Falk, Goncalves – Bardghji, Claesson, Elyounoussi

Dom:
Det er ikke en ukompliceret opgave, som venter FCK på kunstgræsset i Silkeborg. Hjemmeholdet har været stærke på JYSK Park i denne sæson med kun to nederlag i ni kampe.

FCK-spillerne var udmattede efter tirsdagens nederlag til Man City, men Neestrup råder over en så god og bred trup, at det ikke må blive en undskyldning søndag.

Silkeborg er uden markante profiler fra efteråret i form af Salquist, Busch og Lind, og det kommer til at blive udslagsgivende mod kyniske FCK. Der skal nok blive godt gang i målscoringen, men ’’løverne’’ løber med sejren. 1-3.