• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Udeholdet er i krise, og begge kæmper om en plads i top seks, når de mødes i Silkeborg. FCM kommer også med en ny cheftræner i spidsen for klubben.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 15.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Max
Hashtag: #siffcm #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
De spillede en fin kamp mod Brøndby IF, men savnede skarpheden i begge ender af banen og endte med at tabe.

Dermed skal SIF efter alt at dømme vinde for at komme op top seks - uafgjort er kun nok, hvis OB også spiller uafgjort eller taber og Randers taber.

Midtjyderne er med en sejr over FCM ikke garanteret en plads i top seks, men det er muligvis nok, da det vil kræve, at både Brøndby og Randers skal vinde for at holde SIF ude af top seks. BIF møder FCN på udebane, mens Randers gæster AaB.

Til opgøret er træner Kent Nielsen uden backen Gustav Dahl, mens offensivspilleren Niclas Holm Pedersen også må sidde ude.

Kasper Kusk har været i rigtig dårlig form den seneste tid, så det er muligt, at Søren Tengstedt får en chance fra start.

FC Midtjylland:
Hvor starter man? Det var en skrækkelig præstation, da holdet tabte 1-3 hjemme mod Lyngby Boldklub, og hvis FCM skal i top seks, kræver det en sejr over SIF, og så skal man samtidig håbe på pointtab til både Randers og OB, ligesom Brøndby kan komme i spil, hvis klubben taber til FCN.

Men man starter nok ved det faktum, at FC Midtjylland kommer til opgøret med en ny midlertidig træner, da man har fyret Albert Capellas. Spanieren endte som et fejlmatch, så Niels Lodberg tager kampen som midlertidig træner.

Det viser meget godt de problemer, klubben fra Ikast og Herning har haft den seneste tid. Det er ikke gået godt på banen, og uden for banen har man også i forhold til både transfers og træner truffet forkerte beslutninger.

Derfor begynder pilen nu at pege på mod ledelsen med Claus Steinlein i spidsen, hvis den da ikke allerede gjorde det. Det kommer dog efter, at klubben i mange år har haft stor succes og bare er blevet bedre og bedre.

Spillertruppen skal naturligvis også nævnes, da det ikke er godt nok, hvad der er blevet leveret. Og nu er det nok et meget godt tidspunkt at begynde at finde noget af spillet frem.

Pione Sisto er ikke i spil. Ude er også Junior Brumado, der trak et rødt kort mod Lyngby. Paulinho, Astrit Selmani og Joel Andersson sidder ude med skader, mens Valdemar Byskov og Elias Olafsson er ramt af sygdom. 

Til gengæld er Isa Musa udtaget for første gang, og den nigerianske offensivspiller kan dermed få sin debut.  

Hvis Niels Lodberg analyserer på truppen, er det nok ikke en dum idé at gå over i en 3-4-3 opstilling, som flere spillere er mere komfortable med.

Karantæner:
Silkeborg IF: Ingen
FC Midtjylland: Junior Brumado 

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Felix, Engel - Thordarson, Brink, Klynge - Tengstedt, Jørgensen - Adamsen

FC Midtjylland (3-4-3): Lössl - Dalsgaard, Sviatchenko, Gartenmann - Thychosen, Martinez, Olsson, Bak - Isaksen, Heiselberg, Ashour

Dom:
Ingen af de to hold kan formentlig bruge uafgjort til så meget, så det bliver en kamp med knald på.

Selv om hjemmeholdet måske kommer mere frigjort efter at have fået ny cheftræner, tror vi SIF har mere at byde på. 2-1 til SIF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: