• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

FC Midtjylland vil med en sejr være sikker på at vinde kvalifikationsspillet i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 14.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #siffcm #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
De har vundet de sidste par kampe med 1-0, og dermed har Kent Nielsens tropper fået hentet de nødvendige point til at overleve i Superligaen efter et ellers lidt svært forår.

Det betyder også, at klubben inden de sidste par kampe i kvalifikationsspillet ikke kan rykke frem eller tilbage i stillingen, og dermed er der altså ikke noget på spil for SIF. Men træner Kent Nielsen har allerede lovet - i respekt for ligaen og de hold, der har noget på spil - at spille med de bedste og gå efter sejrene i de sidste to kampe.

Til opgøret mod FCM er man formentlig stadig uden stopper Joel Felix, og så er venstre back Gustav Dahl også ude med den hovedskade, der har holdt ham fra banen i lang tid. Ude er også ventet, at en skadet Mads Kaaland er.

FC Midtjylland:
Med fire point ned til OB inden næstsidste runde i Superligaen skal meget gå galt, hvis ikke FCM skal sikre sig syvendepladsen i rækken, der også betyder, at man spiller mod nummer fire i Superligaen om en plads i Europa i næste sæson.

Thomas Thomasberg har fået sat god skik på FC Midtjylland-holdet, og med en sejr i en af de sidste to runder er man sikker på at ende som nummer syv.

Klubben er til opgøret mod SIF uden Henrik Dalsgaard, der sidder i karantæne, mens Kristoffer Olsson dog vender retur efter sin overståede karantæne.

Ude er Joel Andersson og Emam Ashour med skader, mens Pione Sisto stadig er helt ude af førsteholdstruppen.

Karantæner:
Silkeborg IF: Ingen
FC Midtjylland: Henrik Dalsgaard

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Busch, Engel - Klynge, Brink, Mattsson - Tengstedt, Thordarson - Adamsen 

FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Døhr Thychosen, Gartenmann, Juninho, Paulinho - Sørensen, Martinez, Gigovic, Olsson - Isaksen, Brumado

Dom:
Silkeborg har ikke så meget på spil, men vil give den gas for at slå rivalerne fra Ikast og Herning. Omvendt har FCM meget på spil og vil med en sejr være sikker på at ende som nummer syv i rækken.

Udeholdet har været godt kørende under Thomas Thomasberg - 2-1 til FCM.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: