• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - Lyngby BK

Foto: Getty Images

Årets sidste kamp for Silkeborg IF og Lyngby Boldklub. Udeholdet jagter sæsonens første sejr.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #siflbk #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Kent Nielsens Silkeborg-mandskab spiller kamp nummer 27 på fire måneder i dette efterår, så det er ingen overraskelse, hvis der er trætte ben i det midtjyske. Selv om man ikke gik videre i Conference League-gruppespillet, har man sikret sig en billet til kvartfinalen i pokalturneringen, ligesom man i Superligaen med en sejr over Lyngby Boldklub overvintrer som nummer tre eller fire.

Et godkendt efterår for en klub, der har solgt flere gode spillere i sommer, men altså stadig kan spille med i toppen af rækken.

Nu gælder så opgøret mod oprykkerne, hvor Kent Nielsens tropper er favoritter. Her er midtjyderne uden Gustav Dahl og Niclas Holm Pedersen, mens Mark Brink og Mads Kaalund også er ude, da de er ramt af lårskader.

Til gengæld er Tobias Salquist kommet sig over den sygdom, der holdt ham ude af opgøret mod Randers FC torsdag.

Lyngby BK:
De har haft et svært efterår og har fortsat til gode at vinde i dansk fodbolds bedste række, men kan man få en sejr i Søhøjlandet, slutter man i det mindste efteråret godt af og med en fornemmelse af, at der er noget at hente i foråret, hvor der skal mange point på kontoen.

Lyngby har fem point på kontoen, og der er 16 op til Brøndby IF på 10. pladsen.

Til opgøret er man uden Casper Winther, der er i karantæne, og så er også flere spillere ude med skader. Senest var man uden seks mand i form af Andreas Bjelland, Kristian Riis, Alfred Finnbogason, Petur Knudsen, Emil Nielsen og Sebastian Koch. De fem førstnævnte ude af opgøret. Til gengæld er Sebastian Koch igen klar til at spille.

Karantæner:
Silkeborg IF
: Ingen
Lyngby Boldklub: Casper Winther

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Felix, Engel - Klynge, Mattsson, Thordarson - Tengstedt, Jørgensen - Helenius

Lyngby BK (4-3-3): Kikkenborg - Jørgensen, Gregor, Leschert, Sørensen - Rømer, Chukwuani, Westergaard - Magnusson, Gytkjær, Corlu

Dom:
De to hold spillede 2-2 i sæsonens første runde, efter Lyngby var foran med 2-0. Nu mødes de så igen i Silkeborg, og vi forventer, at hjemmeholdet har lidt mere at skyde med end Lyngby.

3-1 til Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: