• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - OB

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet skal forsøge at tage førstepladsen, mens OB kæmper for at slå hul til bunden i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Simon Duerlund Rasmussen
På TV: Canal 9
Hashtag: #sifob #sldk

Holdnyt;
Silkeborg IF:
De har gang i en forrygende sæson, og Silkeborg IF kæmper overraskende med i toppen af Superligaen, hvor man inden 13. runde ligger side om side med Brøndby, der er nummer tre i rækken, og man er bare et enkelt point efter FCK, der fører rækken.

Midtjyderne, der ligger nummer to i Superligaen, vandt senest en sejr på 2-1 ude over Hvidovre IF. Hjemmeholdet misbrugte flere gode muligheder i et opgør, der blev spillet under svære forhold, da det blæste meget.

Således scorede Tonni Adamsen også sejrsmålet direkte på hjørnespark. Inden havde Alexander Lind scoret sit 10. Superliga-mål i denne sæson - et mål, der blev udlignet af Tobias Thomsen.

Silkeborg IF har Lubambo Musonda og Robin Østrøm med igen efter skader. Pelle Mattsson sidder ude. 

OB:
Fynboerne kommer til opgøret med et nederlag på 1-2 hjemme til FCM i bagagen, og mod Silkeborg må træner Andreas Alm tilbringe endnu en tur på tribunen, efter han fik rødt kort i klubbens sejr over FC Nordsjælland.

OB har seks point op til AGF på sjettepladsen, mens der inden runden er tre point ned til Vejle Boldklub, der er næstsidst og under nedrykningsstregen. Så det er et vigtigt opgør for Odense-klubben, der med et nederlag næppe kan tillade sig at drømme stort og kigge op mod top seks længere, men i stedet må fokusere på at sikre, at man også i næste sæson har en plads i landets bedste fodboldrække.

Tobias Slotsager var ude senest mod FC Midtjylland, men han trænet godt den seneste uge og er med i truppen mod Silkeborg. Til gengæld må OB undvære Rami Al Hajj, der er i karantæne. Charly Nouck Horneman og Bjørn Paulsen har døjet med skavanker, men begge spillere er meldt klar. 

Martin Hansen var bænket senest til fordel for Hans Christian Bernat, og det er muligt, at den rutinerede keeper må blive siddende på bænken, da Bernat ikke har spillet sig af holdet.

Karantæne
Silkeborg IF: Ingen
OB: Rami Al Hajj

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Busch, Musonda - Mattsson, Brink, Thordarson - Tengstedt, Klynge - Lind

OB (4-2-3-1): Bernat - Owusu, Slotsager, Helander, Adelgaard - Köhler, Trybull - Deedson, Selven, Horneman - Kadrii

Dom:
OB er klart mest presset i forhold til at få point, da man kæmper i den tunge ende af rækken, men fynboerne blev udspillet, da de to hold mødtes i Odense for nogle uger siden. SIF vandt 3-0, og det gør midtjyderne til favoritter i opgøret, der spilles på et hurtigt kunstgræs.

2-0 til Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: